Magazijnverplaatsing inrichten

Als je voorraad van het ene magazijn naar het andere magazijn wilt verplaatsen moet je dit eerst autoriseren en instellen.

Inhoud

Magazijnverplaatsing autoriseren en instellen

Voor de voorbereiding, verzendbon en ontvangstbon van magazijnverplaatsing geldt menu- en actie-autorisatie.

Het koppelen van de rapporten hoef je niet te autoriseren.

Magazijnverplaatsing autoriseren:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Menu.
  3. Klik op: 'Algemeen / Ordermanagement / Magazijnverplaatsing'.
  4. Volg verder de procedure bij Groep autoriseren op menukeuzen.
  5. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  6. Klik op: 'Ordermanagement / Magazijnverplaatsing / Voorbereiding verplaatsing / Acties'.

Via Magazijnverplaatsing vind je ook de acties voor de verzendbon en de ontvangstbon.

7. Volg verder de procedure bij Groep autoriseren op acties.
Artikel instellen

In de eigenschappen van het artikel moet het Voorraadaanvulling aangevink staan om het artikel mee te laten komen in het verplaatsingsvoorstel.

Lees hier meer over het instellen van een artikel.

Rapporten voor Magazijnverplaatsing Inrichten

Voor het verplaatsen van voorraad van het ene magazijn naar het andere gebruik je rapporten die je kunt e-mailen/afdrukken. Deze kun je instellen. Het gaat om de volgende rapporten:

• Voorbereiding verplaatsing
  • Verzendbon
  • Ontvangstbon

Je kunt hiervoor ook de standaard rapporten gebruiken die Profit meelevert.

Rapporten voor magazijnverplaatsing inrichten:

1. Ga naar: Ordermanagement / Beheer / Instellingen.
  2. Ga naar het tabblad: Voorraad.
  3. Selecteer een waarde bij Rapport voorbereiding.
  4. Selecteer een waarde bij Rapport verzendbon.
  5. Selecteer een waarde bij Rapport ontvangstbon.
  6. Klik op: Opslaan en sluiten.
Magazijnverplaatsing en VVP per magazijn journaliseren

Bij het journaliseren van een magazijnverplaatsing krijg je, als je per magazijn andere VVPs hanteert, een saldo. Dit saldo kun je op een aparte rekening laten boeken. Dit stel je in in de integratiesoort Voorraad in het veld Result./RC voorraadoverb..

Direct naar

1. Magazijnverplaatsing
  2. Inrichten
  3. Verplaatsingsvoorstel toevoegen
  4. Voorbereiding verplaatsing handmatig toevoegen
  5. Verzendbon toevoegen
  6. Magazijnverplaatsing raadplegen
  7. Verzendbon handmatig gereedmelden
  8. Ontvangstbon toevoegen en afhandelen