Leren bij en van AFAS

Om klanten te leren om optimaal met AFAS te werken, verzorgen we diverse opleidingen. Jaarlijks volgen meer dan 15.000 cursisten een AFAS-opleiding. Kunnen we jou ook inspireren om het maximale uit AFAS te halen?

Inhoud

Cursus bij AFAS

Cursussen worden op verschillende manieren aangeboden, zoals je ziet in de onderstaande tabel. Bij veel cursussen kun je kiezen voor AFAS Hoofdkantoor (in Leusden) of Online. Sommige cursussen zijn ook als Zelfstudie beschikbaar. Na de inschrijving ontvang een je een bevestiging via e-mail. Daarna ontvang je enkele aanvullende berichten die toegang geven tot het cursusmateriaal, de demo-omgeving en met aanvullende informatie.

Je schrijft je in voor cursussen via de AFAS Klantportal. Per cursus vind je een globaal overzicht van de inhoud van de cursus. Het kan best even zoeken zijn om een pakket samen te stellen dat voor jou het meeste oplevert. Daarom biedt AFAS ook de mogelijkheid tot het laten samenstellen van een persoonlijk opleidingsplan.

 

Je volgt een cursus bij AFAS

Je volgt een cursus online

Je volgt een zelfstudie

Waar

Bij AFAS in Leusden. Natuurlijk verzorgen wij de lunch.

Op je eigen werkplek. De klassikale onderdelen doe je via Microsoft Teams. Je smeert zelf een lekker bammetje.

Op je eigen werkplek.

Docent

Ervaren docent

Ervaren docent

Geen docent, wel handige instructie-video's.

Wanneer

1 of 2 dagen, van 9:30 tot 16:00 (inloop met een lekker kopje koffie vanaf 9 uur).

1 of 2 dagen, van 9:30 tot 16:00.

Wanneer je maar wilt.

Demo-omgeving

In het cursuslokaal beschik je over een Windows-pc met AFAS Profit en Microsoft Office.

Je hebt zelf een Windows-pc. Je hebt vanaf 1 werkdag voor t/m 1 werkdag na de cursus toegang tot een demo-omgeving van AFAS.

Je hebt zelf een Windows-pc. Je hebt vanaf vanaf de inschrijving 30 dagen toegang tot een demo-omgeving van AFAS.

Cursusmateriaal

Je houdt na de cursus toegang tot het cursusmateriaal (digitaal cursusboek).

Je houdt na de cursus toegang tot het cursusmateriaal (digitaal cursusboek).

Je houdt na de cursus toegang tot het cursusmateriaal (digitaal cursusboek).

Lees ook de Veelgestelde vragen op de AFAS Klantportal.

Cursustrajecten

Naast het op maat laten opstellen van een opleidingsplan kan je ook gebruik maken van de kant-en-klare cursustrajecten van AFAS. Deze geven direct inzicht in de cursussen die aanbevolen zijn in jouw situatie. Hierin maken we de onderscheid tussen een dagelijkse gebruiker en een beheerder.

 • Dagelijkse gebruiker

  Werk je dagelijks met de software van AFAS? Met onze selectie opleidingen krijg je de tips en kennis die je nodig hebt om dagelijks alles uit de software te halen en jouw werkzaamheden makkelijker te maken.

 • Beheerder

  Ben jij de AFAS-held binnen die jouw organisatie elke dag een procentje beter maakt met onze software? We helpen je graag jouw werk nog beter te doen met onze cursustrajecten, speciaal voor beheerders.

Succesbeheer traineeship

Als beheerder van onze software heb je een enorm belangrijke rol in je organisatie. Daar willen wij je bij helpen. We willen je helpen de allerbeste beheerder te worden: een succesbeheerder! Daarvoor hebben we Succesbeheer Traineeship opgericht. Acht weken lang verdiep jij je aan de hand van een zelf meegebrachte case in de software en cultuur van AFAS.

Maak opnieuw) kennis met AFAS en leer alles over applicatiebeheer en functioneel beheer. Meer weten? je vindt meer informatie op de AFAS Klantportal.

Post-hbo hrm

Werk je al met onze software of wil je als AFAS hrm-er aan de slag? Dan is dit de post-hbo voor jou! Als hrm-er heb je een belangrijke rol binnen de organisatie. Je bent de verbinder tussen de medewerkers en de managers en kan als geen ander met beide partijen contact houden. In deze post-hbo hrm zorgen we dat jij in 20 weken alle kennis op doet om als AFAS hrm-er aan de slag te gaan. Je vindt meer informatie op de AFAS Klantportal.

Inschrijven voor een cursus

AFAS biedt de volgende cursussen aan:

 • Cursussen

  Cursussen zijn producttrainingen om nieuwe - en bestaande klanten optimaal te leren werken met de software van AFAS. Geschikt voor gebruikers die snel en vakkundig willen werken

 • Specialisatiecursussen

  Specialisatiecursussen gaan dieper in op procesverbetering en het breder inzetten van de software van AFAS. Voorkennis is wel vereist: deze cursussen zijn voor gevorderden.

 • Bootcamps

  Bootcamps zijn voor de echte specialist die het maximale uit de software willen halen. En het mooiste is: tijdens de cursus kun je een case in je eigen Profit-omgeving uitwerken. Direct resultaat dus!

 • Zelfstudie

  Ga op je eigen tempo aan de slag met een zelfstudie, zoals de zelfstudie Cursusmanagement voor jouw interne organisatie.

 • Seminars

  Een seminar is een sessie over een belangrijk (actueel) thema, zoals de jaarovergang of het testen van de livegang van Profit.

Inschrijven voor een cursus:

 1. Open de volgende pagina:

  Of gebruik de keuze Diensten / Opleidingen.

 2. Bekijk het cursusaanbod.
 3. Klik op een cursus om deze te openen en lees de toelichting goed door.

  Houdt bij inschrijving rekening met de volgende punten:

  Als je nog geen enkele cursus hebt gevolgd, moet je beginnen met Cursus Profit Basisvaardigheden.

  Bij de andere cursussen is het aan te raden om eerst de cursus 'Dagelijks gebruik' te volgen, daarna proces- of applicatiebeheer en tenslotte de specialisatiecursussen.

 4. Klik op de datum waarop je je wilt inschrijven. Bij de datum wordt vermeld of dit een cursus is bij AFAS in Leusden of een cursus die online gegeven wordt (via Microsoft Teams).

  Je kunt ook een collega inschrijven. Diegene die de cursus gaat volgen, ontvangt een bevestiging per mail.

Cursus annuleren:

Je kunt een cursus zelf annuleren via Mijn cursussen de AFAS Klantportal.

Direct naar

 1. AFAS Klantportal
 2. In- en uitloggen op de AFAS Klantportal
 3. Persoonlijke gegevens beheren
 4. Cursus boeken bij AFAS
 5. Beheerder AFAS Klantportal
 6. Organisatiegegevens beheren
 7. AFAS Consultancy
 8. Contactpersonen
 9. AFAS Support Center
 10. Releasenotes raadplegen