Taken in de wachtrij raadplegen

Je kunt de wachtrij van de huidige omgeving raadplegen. Profit geeft aan welke taken zijn uitgevoerd en of dit succesvol verlopen is.

Bij sommige taken kun je de taak ook afhandelen, bijvoorbeeld als je bestanden moet ophalen die via de wachtrij zijn gegenereerd.

Er kan een service-account van AFAS actief zijn voor het opschonen van tijdelijke taken. Deze account heeft geen toegang tot de omgeving en deze beïnvloedt de werking van Profit niet.

Taken raadplegen:

1. Ga naar:
    • Algemeen / Beheer / Wachtrij
    • Abonnementen / Beheer / Wachtrij
    • CRM / Beheer / Wachtrij
    • Financieel / Beheer / Wachtrij
    • Ordermanagement / Beheer / Wachtrij
    • Projecten / Beheer / Wachtrij
    • HRM / Payroll / Salarisverwerkingscockpit, actie Wachtrij
    • HRM / Beheer / Wachtrij

Zie ook: Wachtrij gebruiken in Payroll

2. Bij de melding Taak verwerkt met fouten selecteer je de regel en klik je op de actie Fout informatie niet beschikbaar? Je kunt slechts een regel tegelijk selecteren, meerdere regels aanvinken is niet mogelijk.

Rapporten en bestanden ophalen:

Bij het afdrukken van rapporten (zoals facturen) en het genereren van bestanden kan ook een taak in de wachtrij worden geplaatst. Gebruik de taak om de rapporten of bestanden op te halen.

1. Selecteer de taak.
  2. Klik op: Afhandelen om het rapport of bestand op te halen.

GetConnector:

Je kunt nu een GetConnector maken op basis van de gegevensverzameling Taken in wachtrij, waarmee je de status per taak kunt ophalen.

Wachtrijtaken opschonen (verwijderen):

Let op:

Het opschonen van wachtrijtaken kan geruime tijd in beslag nemen. Doe dit alleen buiten kantooruren.

Je kunt oude wachtrijtaken opschonen.

1. Pas een datumfilter toe om de oude taken te selecteren.

Bijvoorbeeld: <[begin vorige maand]

2. Schakel de selectiekolom in met Ctrl+S.
  3. Vink de taken aan die je wilt opschonen of vink alle taken aan met Ctrl+A.
  4. Klik op de actie: Opschonen geselecteerde taken.

Direct naar

1. Wachtrij gebruiken en beheren
  2. Overzicht wachtrijtaken van alle Profit-producten
  3. Taak starten en in de wachtrij zetten
  4. Taken in de wachtrij raadplegen