Standaardrapportage met minimale aanpassingen

Als je de standaardrapportage voor een groot deel kunt gebruiken maak je een kopie van het rapport en ontkoppelt of verwijder je alleen de sectie(s) die je wilt aanpassen.

Bedenk goed of je de sectie echt wilt ontkoppelen. Als je een sectie ontkoppelt blijven de gegevens bestaan maar worden de velden niet meer onderhouden door AFAS! Als de rapportage wijzigt moet je de wijzigingen zelf doorvoeren omdat deze sectie niet wordt bijgewerkt als je de actie start.

Let op:

Support kan geen ondersteuning verlenen bij problemen met eigen rapporten. Dit betreft eigen inrichting.

Standaardrapportage met minimale aanpassingen:

1. Ga naar: Fiscaal / Uitvoer / Beheer / Fiscaal rapport.
  2. Selecteer het rapport waarvan je een kopie wilt maken.
  3. Klik op: Meer acties / Kopiëren.
  4. Vul de omschrijving in.
  5. Klik op: Voltooien.

Je opent het rapport. Dit kan op één van de volgende manieren:

Document wordt automatisch geopend

Document handmatig openen via InSite

Document handmatig openen via Profit

6. Als je aan de linkerkant van het scherm geen Navigatievenster hebt, open je het tabblad Beeld en vink je Navigatievenster aan.
  7. Open de sectie die je wilt ontkoppelen of verwijderen.
  8. Ga naar het tabblad: Profit Fiscaal IB.
  9. Klik op: Ontkoppelen of Verwijderen.

Tax_Rapport met minimale aanpassingen (10)

10. Klik op Ja bij de melding..
  11. Pas de sectie aan.

Via de Stamgegevens kun je veldcodes toevoegen, je moet dan alleen zelf nog de omschrijving van het veld toevoegen. Via de Aangiftegegevens kun je een veldomschrijving met de veldcode toevoegen. Je kunt ook een masker opgeven bij de aangiftegegevens.

12. Klik op: Opslaan.

Als je een foutieve veldcode hebt toegevoegd aan het rapport krijg je daarvan een melding. Dit gebeurt ook als een veldcode in Profit is verwijderd.

Direct naar

1. Fiscaal rapport toevoegen
  2. Nieuw rapport op basis van bestaand rapport
  3. Standaardrapportage zonder aanpassingen
  4. Marges rapport aanpassen
  5. Standaardrapportage met eigen stijl
  6. Standaardrapportage met minimale aanpassingen
  7. Standaardrapportage als sjabloon gebruiken
  8. Rapport opbouwen aan de hand van eigen rapportage