Tekst, kaders en lijnen in een rapport plaatsen

Gebruik de volgende knoppen om teksten, lijnen, vakken en vinkvelden in een rapport te plaatsen.

De onderdelen worden hieronder toegelicht, met uitzondering van afbeelding en subrapport. Zie hiervoor de aparte beschrijvingen van afbeelding en subrapport.

Tekstvak invoegen:

In een tekstvak kun je vrij tekst invullen die op elk rapport hetzelfde is, zoals een titel of een toelichting.

1. Open het gedeelte van het rapport waar je een tekstvak wilt invoegen.
  2. Klik op de knop voor het invoegen van het tekstvak.
  3. Sleep met je muis de vorm van het tekstvak, je kunt deze nog aanpassen.

4. Klik in het tekstvak en vul de tekst in.
  5. Selecteer de tekst en pas het lettertype en de letterkleur aan.

6. Via het emmertje kun je de achtergrondkleur van het tekstvak aanpassen.

Lijn invoegen:

1. Klik op de knop voor het invoegen van lijn.
  2. Sleep met je muis om de lijn in te voegen.
  3. Dubbelklik op de lijn om dikte, kleur en lijnstijl in te stellen.

Kader invoegen:

1. Klik op de knop voor het invoegen van kader.
  2. Sleep met je muis om het kader in te voegen.
  3. Dubbelklik op het kader om dikte, achtergrondkleur, lijnkleur en lijnstijl in te stellen.

Vinkveld invoegen:

Het ingevoegde vinkveld wordt aangevinkt of uitgevinkt getoond, dit kun je tijdens het afdrukken van het rapport niet beïnvloeden.

Let op:

Het is wel mogelijk om vinkvelden via een andere weg in te voegen en de waarde tijdens het afdrukken te bepalen. Zie de aparte beschrijving.

1. Klik op de knop voor het invoegen van vinkveld.
  2. Dubbelklik op het vinkveld om te bepalen of dit aangevinkt of uitgevinkt getoond moet worden.

Direct naar

1. Eenvoudig rapport opzetten
  2. Rapport toevoegen
  3. Rapportvelden aan gegevensverzameling toevoegen
  4. Velden in lay-out plaatsen
  5. Velden opmaken
  6. Tekst, kaders en lijnen in een rapport plaatsen
  7. Formaat, afdrukstand en marges vastleggen
  8. Achtergrondkleur detailsectie rapport vastleggen
  9. Afbeelding opnemen in een rapport
  10. Koptekst indelen met documentvelden
  11. Voettekst indelen met documentvelden