AI (Jonas) activeren in een omgeving

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die gefaseerd wordt uitgeleverd in de weken na de release van Profit 4. De functionaliteit is nog niet direct beschikbaar na de release van Profit 4.

De AI-functionaliteit is alleen beschikbaar als je deze activeert in de omgeving. Bij het activeren zie je een melding m.b.t. het gebruik van AI in Profit.

Welke AI-onderdelen komen na activering beschikbaar:

Na het activeren komen de volgende onderdelen beschikbaar:

• AI gebruiken in reacties op dossieritems in InSite en OutSite

Elke gebruiker die een reactie kan toevoegen bij een dossieritem, kan zelf een AI-opdracht geven. Dit geldt voor alle typen dossieritems in InSite en OutSite waarin het onderdeel Reacties beschikbaar is. Na het activeren van de functionaliteit worden de InSite- en OutSite-sites opnieuw gepubliceerd. Daarna is de nieuwe functionaliteit onmiddellijk beschikbaar, er is geen aanvullende inrichting nodig.

Documenten in InSite en OutSite hebben ook een onderdeel Reacties, maar hierin is de AI-functionaliteit niet beschikbaar.

• AI gebruiken om automatisch teksten in workflows te genereren

Jonas kan automatisch een AI-opdracht uitvoeren op elk gewenst punt in een workflow. Deze functionaliteit is beschikbaar nadat de beheerder dit per workflow heeft ingericht.

AI-functionaliteit activeren in Profit:

Let op:

Schakel de activering bij voorkeur in aan het einde van de werkdag of in het weekend. Tijdens het activeringsproces kan namelijk een conversie plaatsvinden en tijdens deze conversie kunnen de medewerkers niet in Profit werken. Het is aan te raden een nieuwe activering eerst te testen in een testomgeving, voordat je deze doorvoert in de productie-omgeving.

Na het inschakelen van de activering en de conversie van de omgeving worden InSite- en OutSite-sites opnieuw gepubliceerd.

1. Ga naar: Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen.
  2. Ga naar het tabblad: Activering.
  3. Vink de functionaliteit Jonas - AFAS AI aan.
  4. Er verschijnt nu een algemene melding over de gebruiksvoorwaarden van AFAS AI, lees deze aandachtig door.
  5. Vink Ik ga akkoord met de voorwaarden aan.
  6. Klik op: Opslaan en uitvoeren.

Profit waarschuwt dat na het activeren van functionaliteit de omgeving geconverteerd moet worden.

7. Klik op: Ja om de functie te activeren.
  8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Profit waarschuwt dat er geen andere gebruikers ingelogd mogen zijn.

9. Klik bij de melding op Ja.

Direct naar

1. AI in de workflow (Jonas)
  2. Functionaliteit activeren
  3. Workflowreactie samenstellen met AI
  4. Teksten genereren in een workflow met AI