Workflowreactie samenstellen met AI

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 4.

Elke gebruiker die een reactie kan toevoegen in bij een dossieritem, kan zelf een AI-opdracht geven. Dit kan bij een reactie in een workflow zijn, of in een reactie bij een dossieritem dat niet in een workflow zit. Hierdoor schrijf je sneller en makkelijker een reactie bij een workflow. Denk hierbij aan het maken van een samenvatting, een vertaling, etc. Je kunt een dossieritem of de reacties door Jonas laten samenvatten, maar je kunt ook zelf opdrachten geven.

Let op:

Jonas doet een voorstel dat je in de reactie kan overnemen. Je blijft zelf natuurlijk verantwoordelijk voor de inhoud van de reactie. Controleer de door AI gegenereerde tekst altijd voordat je deze gebruikt.

Jonas zal nooit zelf een reactie toevoegen, er verschijnt alleen een voorstel voor een reactie.

Je opdrachten en het door AI gegenereerde antwoord worden niet in Profit opgeslagen. Het verbruik van tokens wordt wel opgeslagen en kan door de beheerder geraadpleegd worden.

AI in reacties is beschikbaar in workflows in InSite en OutSite, niet in de Pocket app. Documenten in InSite en OutSite hebben ook een onderdeel Reacties, maar hierin is de AI-functionaliteit niet beschikbaar.

Informatie voor beheerders:

• Deze functionaliteit is alleen beschikbaar als deze in de omgeving geactiveerd is. Jonas is dan beschikbaar in reacties in alle dossieritems in InSite en OutSite. Als het onderdeel Reacties niet zichtbaar is, dan is Jonas ook niet beschikbaar.
  • Via Profit kun je inzicht krijgen in het token-verbruik van Jonas.

Jonas gebruiken in een reactie:

1. Open een dossieritem/workflow op InSite of OutSite.
  2. Klik op de knop Jonas in een reactie.
  3. Gebruik de actieknoppen om het dossieritem of de reacties samen te vatten, of schrijf zelf een opdracht (prompt). De knop Vat reacties samen is alleen beschikbaar als er al reacties zijn.

De AI-tekst wordt gegenereerd via een externe AI-integratie. Hierdoor kan het even duren voor de tekst getoond wordt.

Let op:

Jonas gebruikt alle gegevens die zichtbaar zijn op de pagina van het dossieritem. Gegevens uit eventuele bijlagen worden niet gebruikt.

Bij een eigen opdracht kun je denken aan de prompts die je schrijft in een AI-toepassing zoals ChatGPT. Zie het voorbeeld in de bovenstaande afbeelding.

4. Als de tekst getoond wordt, kun je deze via AI aanpassen. Je hebt hiervoor de knoppen Lengte en Stijl bovenin, of je schrijft weer een nieuwe AI-opdracht.
  5. Tevreden? Neem dan de AI-tekst over in de reactie met Gebruik als reactie.

Direct naar

1. AI in de workflow (Jonas)
  2. Functionaliteit activeren
  3. Workflowreactie samenstellen met AI
  4. Teksten genereren in een workflow met AI