Weergave aanpassen

Je kunt een eerder door jou zelf toegevoegde weergave wijzigen (standaardweergaven kun je niet wijzigen).

Weergave wijzigen

1. Ga naar: de functie.
  2. Vraag de werkbalk Weergaven op met Ctrl+Shift+K, als deze niet getoond wordt.
  3. Open de weergave:.
  4. Klik op: Aanpassen.

De wizard gegevensverzameling start en kun je de weergave bewerken.

Zie verder de stappen bij weergave toevoegen voor het bewerken van de gegevensverzameling.

Geblokkeerde gegevens tonen in weergave

Als je bepaalde gegevens niet meer wilt gebruiken, kun je deze blokkeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een geblokkeerd artikel of een geblokkeerde debiteur.

Zie verder Gegevens blokkeren.

Geblokkeerde gegevens zichtbaar maken:

Je kunt geblokkeerde gegevens zichtbaar maken in weergaven die het veld Geblokkeerd bevatten.

1. Open een weergave met het veld Geblokkeerd.

Als een weergave het veld Geblokkeerd bevat, beschik je over de knoppen om geblokkeerde gegevens te tonen of te verbergen. Klik op het hangslot (Ctrl+Shift+B) om te wisselen tussen alle gegevens (= inclusief geblokkeerde gegevens) en alleen niet-geblokkeerde gegevens.

•  Dat_Opmaak weergave aanpassen (90) (rode slotje)

De weergave bevat geen geblokkeerde gegevens.

• (gele slotje)

De weergave toont ook geblokkeerde gegevens. Deze gegevens hebben een grijze achtergrond.

Hieronder een voorbeeld van de weergave met geblokkeerde gegevens:

Is het slotje niet zichtbaar?

Is het slotje helemaal niet zichtbaar bij een weergave? Dan is de optie Geblokkeerde regels optie inschakelen in de Wizard gegevensverzameling niet aangevinkt. Doorloop de volgende stappen:

1. Klik op de betreffende weergave en kies voor Aanpassen.
  2. Klik op: Volgende.
  3. Vink het veld Geblokkeerde regels optie inschakelen aan (zie afbeelding).
    Is deze optie grijs? Voeg dan het veld Geblokkeerd toe aan de weergave.
  4. Hierna is het slotje boven de weergave zichtbaar.

Direct naar

1. Weergave inrichten
  2. Autorisatie weergavebeheer
  3. Weergave toevoegen
  4. Weergave wijzigen
  5. Weergave blokkeren of verwijderen
  6. Weergave importeren en exporteren