Verkooprelatie voor eVerbinding inrichten

Je bepaalt per verkooprelatie/debiteur of je de facturen wilt verzenden via eVerbinding.

Je stelt de verstrekkingswijze eVerbinding (UBL) in op het tabblad Digitaal. Zorg dat je het KvK-nummer of Bedrijfs-Id eVerbinding van de verkooprelatie bij de hand hebt.

Je kunt deze gegevens ook importeren via CRM / Beheer / Import / Verkooprelatie (organisatie) en Ordermanagement / Beheer / Import verkoop / Verkooprelatie (persoon) of met de UpdateConnectoren KnSalesRelationOrg en KnSalesRelationPer (veld eVerbindingID = 'EnId').

Verkooprelatie voor e-factuur via eVerbinding inrichten:

1. Ga naar:
    • Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie
    • Financieel / Debiteur / Debiteur
  2. Open de eigenschappen van de verkooprelatie
  3. Ga naar het tabblad: Algemeen.

Inv_Verkooprelatie voor eVerbinding inrichten (10)

4. Vul het Bedrijfs-Id eVerbinding in.

Is het veld Bedrijfs-Id eVerbinding bij jou niet zichtbaar? Controleer dan of de functionaliteit Communicatie eVerbinding is geactiveerd.

Correcte waarde voor het ''Bedrijfs-ID eVerbinding'' bepalen

5. Je kunt deze verstrekkingswijze eVerbinding (UBL) hier niet kiezen als voorkeur verstrekkingswijze. De verstrekkingswijze ‘eVerbinding’ is namelijk geen generieke verstrekkingswijze voor alle te verstrekken documenten, maar alleen van toepassing op de verstrekking van facturen.
  6. Controleer of E-mail werk is vastgelegd bij de organisatie of contactpersoon die je hebt ingesteld.
  7. Ga naar het tabblad: Digitaal.
  8. Klik op de actie: Onderhouden.
  9. Je ziet bovenin de boekingslay-out wat de algemene instelling bij deze relatie is qua verstrekkingswijze en contact.
  10. Klik op: Nieuw.
  11. Selecteer Nieuw.
  12. Selecteer het Type rapport. De verstrekkingswijze ‘eVerbinding is mogelijk in combinatie met:
    • Verkoopfactuur
    • Balie-/directfactuur
    • Projectfactuur
    • Termijnfactuur
    • Cursusfactuur
    • Abonnementsfactuur
  13. Selecteer eVerbinding (UBL) bij Verstrekkingswijze.
  14. Selecteer het Contact.
  15. Controleer of E-mail werk is vastgelegd bij de organisatie of contactpersoon die je hebt ingesteld.
  16. Klik op: Voltooien.

Zie ook:

• Facturen massaal verstrekken (ook e-facturen)

Direct naar

1. E-factuur via eVerbinding inrichten (inkoopfactuur en verkoopfactuur)
  2. Administratie voor eVerbinding inrichten
  3. Communicatieprofiel voor eVerbinding inrichten
  4. Verkooprelatie voor eVerbinding inrichten