Eerste keer aanmelden bij AFAS Online

Het aanmelden bij AFAS Online bestaat uit twee stappen: de authenticatie van jouw e-mailadres en het toevoegen van jouw administratie aan AFAS Pocket.

Eerste keer aanmelden bij AFAS Online:

1. Ga naar www.afasonline.nl.

Het aanmeld-scherm verschijnt.

2. Vul je E-mailadres in.

Gebruik het e-mailadres dat de authenticatie-beheerder in jouw organisatie heeft vastgelegd. Meestal is dit je zakelijke e-mailadres. Als je niet weet welk e-mailadres je moet gebruiken, neem dan contact op met de authenticatie-beheerder.

3. Klik op Volgende.

Er verschijnt een melding dat je je nog niet eerder hebt aangemeld.

4. Klik op Aan de slag.
  5. AFAS stuurt een e-mail met een bevestigingscode naar het ingevulde e-mailadres.

Heb je de e-mail niet ontvangen, zie dan de veelgestelde vragen.

6. Vul de Bevestigingscode in.

7. Klik op Volgende.
  8. Vul een sterk wachtwoord in.

9. Klik op Volgende.
  10. Vul je Telefoonnummer in.

11. Klik op Volgende.

AFAS stuurt een SMS-bericht met een bevestigingscode naar het ingevulde telefoonnummer.

12. Vul de Bevestigingscode in.

13. Klik op Volgende.

De melding om aan te melden bij AFAS Pocket verschijnt.

AFAS Pocket installeren en omgeving koppelen:

1. Installeer eventueel eerst AFAS Pocket op de mobiele telefoon, die je in de vorige stap hebt aangemeld.
  2. Klik op Ja.
  3. Open AFAS Pocket.
  4. Klik op het schildje rechtsboven.
  5. Klik op Code scannen.

Geef eventueel toestemming om de camera te gebruiken.

6. Scan de QR-code.

Er verschijnt een melding dat je AFAS Online account is gekoppeld aan de AFAS Pocket.

7. Klik op Inloggen.

De AFAS Online portal verschijnt. Je bent nu klaar om SB te starten.

Wachtwoord wijzigen of vergeten

Het kan voorkomen dat je je wachtwoord wilt wijzigen of je wachtwoord bent vergeten. Dit onderwerp beschrijfthoe je je wachtwoord wijzigt of een nieuw wachtwoord instelt.

Om veiligheidsredenen kunnen de authenticatie-beheerder in jouw organisatie of een AFAS Support medewerker jouw wachtwoord niet wijzigen. Dit kan je alleen maar zelf doen.

Wachtwoord wijzigen:

1. Log in op www.afasonline.nl.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Wachtwoord wijzigen.

Wachtwoord vergeten:

1. Klik op Wachtwoord vergeten in het aanmeldscherm.

AFAS stuurt in beide gevallen een e-mail met een link waarmee je een nieuw sterk wachtwoord kunt instellen.