Matchingregels ubl-facturen

Met deze functionaliteit kan je regels definiƫren die toegepast moeten worden tijdens het inlezen van ubl-facturen. Deze regels zorgen ervoor dat deze ubl-facturen automatisch op de juiste grootboekrekeningen worden geboekt.

Matchingregels e-facturen activeren

1. Open de gewenste Administratie.
  2. Klik op de inhoudsopgave Instellingen.

Let op

Alleen gebruikers met de autorisatierol Accountant kunnen deze functie gebruiken.

3. Klik op de inhoudsopgave Inkoop / Inkoopfactuur / Matchingregels ubl-inkoopfactuur.
  4. Vink Matchingregels ubl-inkoopfactuur aan.
  5. Klik op Opslaan (Ctrl+S).

Matchingregels e-facturen toevoegen

1. Ga naar Matchingregels ubl-inkoopfactuur.
  2. Klik op Nieuw (N).
  3. Vul een herkenbare Toelichting in.
  4. Selecteer een Methode matching ubl-inkoopfactuur.
    • Zoekwaarde: er wordt alleen gezocht op het voorkomen van een zoekwaarde in een ubl-inkoopfactuur.
    • Zoekwaarde en Crediteur: er wordt gezocht op een combinatie van een zoekwaarde en een crediteur in de administratie.
  5. Vul een Zoekwaarde in.
  6. Selecteer eventueel een Crediteur.
  7. Selecteer een Grootboekrekening.
  8. Klik op Opslaan (Ctrl+S).

Wanneer de zoekwaarde en eventueel crediteur voorkomen in de ubl-inkoopfactuur, zal deze in het vervolg automatisch geboekt worden op de geselecteerde grootboekrekening.

Direct naar

1. Werkwijze inkoop instellen