Pakbon activeren

Het is mogelijk om een pakbon toe te voegen als bijlage bij een verkoopfactuur. Deze pakbon wordt gegenereerd op het moment dat je een verkoopfactuur verzendt.

Werkwijze pakbon instellen bij de administratie:

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Verkoopfactuur instellingen.

Let op

Alleen Medewerkers van een administratiekantoor of klanten met de licentie Ondernemen kunnen deze functie gebruiken.

2. Vink Pakbon aan.
  3. Vink eventueel Pakbon toevoegen aan.

Doe dit als je bij de meeste verkoopfacturen een pakbon wilt toevoegen. Je kunt hier bij een klant of verkoopfactuur nog van afwijken.

4. Klik op Opslaan (Ctrl+S).

Vanaf de eerstvolgende verkoopfactuur wordt bij het verzenden een pakbon toegevoegd als bijlage.

Werkwijze pakbon instellen bij een klant:

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Klanten.
  2. Open de gewenste Klant.
  3. Klik op de inhoudsopgave Instellingen.
  4. Klik op de inhoudsopgave E-mail en rapport.
  5. Vink Pakbon toevoegen aan.

Doe dit als je bij de meeste verkoopfacturen voor deze klant een pakbon wilt toevoegen. Je kunt hier op dat moment nog van afwijken.

6. Klik op Opslaan (Ctrl+S).