Verkoopfactuur verzenden

Na het toevoegen van een verkoopfactuur krijgt deze de status Te verzenden. Een klant ontvangt deze factuur pas nadat je deze hebt verzonden. Op dat moment ontstaat een zogenaamde Openstaande post (debiteur), die een klant voor de vervaldatum moet betalen.

Inhoud

Verzenden via e-mail of post

Je kunt een factuur via e-mail of handmatig via de post verzenden.

Verkoopfactuur via e-mail verzenden:

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Verkoopfacturen.
  2. Wissel naar de weergave Te verzenden verkoopfacturen.
  3. Vink de verkoopfacturen aan die je wilt verzenden.

Wil je meerdere verkoopfacturen onder elkaar selecteren? Selecteer dan de eerste en Shift+Klik op de laatste in de reeks.

4. Klik op Verzenden.

De klant ontvangt een e-mail met de verkoopfactuur als pdf-bestand en als e-factuur (UBL-bestand).

Dit laatste geldt alleen bij een klant van het type organisatie. Bij een persoon wordt geen UBL-bestand gegenereerd, omdat een particulier over het algemeen niet over een boekhoudpakket beschikt.

Heb je Kopie e-mailen aan contact aangevinkt? Dan ontvangt ook het geselecteerde contact deze e-mail.

Verkoopfactuur handmatig via de post verzenden:

Heel soms wil een klant een verkoopfactuur niet via de e-mail, maar in een envelop ontvangen. In dat geval is het mogelijk om een verkoopfactuur af te drukken en handmatig te verzenden.

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Verkoopfacturen.
  2. Open de gewenste Verkoopfactuur.
  3. Klik op het pijltje naast de pdf.

4. Klik op Downloaden.
  5. Open de map Downloads in de verkenner.

De verkoopfactuur heeft de naam Verkoopfactuur-<factuurnummer>.pdf

6. Druk de pdf-factuur af en breng deze naar de dichtstbijzijnde brievenbus.

Locatiewijzer Tante Post.

Opnieuw verzenden

Soms lukt het verzenden van een verkoopfactuur niet. Misschien heb je een foutief e-mailadres bij een klant of contact ingevuld, is een klant jouw e-mail kwijtgeraakt, of blokkeert je aanbieder het verzenden van een e-mail. In dat geval kan je een verkoopfactuur opnieuw verzenden.

Verkoopfactuur opnieuw verzenden

1. Ga met de zoekhulp (Ctrl+Spatie) naar Verkoopfacturen.
  2. Wissel naar de weergave Verzonden verkoopfacturen.
  3. Open de opnieuw te verzenden Verkoopfactuur.
  4. Klik op de inhoudsopgave Uitgaande berichten.
  5. Open het Uitgaande bericht.
  6. Klik op de actie Opnieuw verzenden of Verzenden opnieuw proberen.
  7. Vul eventueel een afwijkende afzender en/of geadresseerde in.

8. Klik op Opslaan (Ctrl+S).

De verkoopfactuur wordt opnieuw verzonden.

Alle verkoopfacturen van een klant handmatig verzenden

1. Open de gewenste Klant.
  2. Klik op de inhoudsopgave Instellingen.
  3. Klik op Verkoopfacturen.
  4. Vink E-mailen aan klant uit.