Proefberekening Flex

Je kunt voor een sollicitant of (nieuwe) medewerker een proefberekening maken, verstrekken en beoordelen op bijvoorbeeld marge, nog vóórdat je een plaatsing aanmaakt.

Proefberekening maken

Je maakt een proefberekening voor een (nieuwe) sollicitant of medewerker in InSite.

Proefberekening maken:

1. Ga naar: InSite.
  2. Klik op: Proefberekening.

InSite kan bij jou anders zijn ingericht, waardoor de omschrijving van de actie anders is.

3. Selecteer Nieuwe sollicitant, Sollicitant of Medewerker bij Op basis van.

Bij de keuze sollicitant zie je standaard als sollicitanten. Er is geen onderscheid tussen sollicitanten voor het uitzendbureau en sollicitanten voor plaatsingen. Je kunt zelf een filter toepassen op de weergave om onderscheid te maken.

4. Vul de NAW-gegevens in.

De taal die je selecteert gebruikt Profit in de communicatie naar de medewerker of sollicitant.

5. Vul de contract- en plaatsingsgegevens in.
  6. Vul de peildatum in.

Profit kijkt op basis van de peildatum naar de beschikbare prijsafspraak en kostprijsmodel die beschikbaar is op de betreffende datum.

7. Vul de doeluren en aantal dagen per week in.

Profit toont hierna op basis van de ingevulde gegevens, uren en peildatum de prijsafspraken en declaratieregels.

8. Klik op: Bewerken bij Prijsafspraken als er afwijkende prijsafspraken zijn.
    1. Klik in de kolom Afwijken om een afwijking vast te leggen op de regel.
    2. Wijzig de gegevens naar wens in de regel.
    3. Klik op: Voltooien.
    4. In de weergave met de prijsafspraken zie je een regel met afwijkende kleur.
  9. Klik op: Nieuw bij Declaratieregels om een declaratie te boeken.
    1. Vul de gegevens van de declaratie in.
    2. Klik op: Aanmaken.
  10. Klik op: Proefberekening.

Profit genereert een proefberekening.

Proefberekening inrichten

Om gebruik te maken van de proefberekening in InSite, richt je een profiel en workflow in.

Profiel inrichten:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Profiel.
  2. Open de eigenschappen van het profiel Aanmaken proefberekening flex.
  3. Selecteer de workflow.
  4. Selecteer het beoordelingsprofiel.
  5. Selecteer de instantie Belastingdienst bij Fiscus.
  6. Selecteer het pensioenfonds bij Pensioenfonds.
  7. Selecteer de boekingslay-out voor het maken van de prijsafspraak bij Boekingslay-out.
  8. Selecteer de werkenbij-site bij OutSite.

Je selecteert de site voor het maken van de OutSite-gebruik voor de sollicitant. Bijvoorbeeld voor het opvragen van extra gegevens.

9. Richt op de tabbladen Context en Context instantie de veldinstellingen in.
    • Selecteer wel een context voor Belastingdienst en de pensioenfonds. Als je geen context selecteert, dan wordt er geen instantie aangemaakt.
    • Het vastleggen van de velden met betrekking tot bank, BSN en adres zijn alleen voor belang als vanuit beoordelen proefberekening een plaatsing wordt aangemaakt. Het vullen van de velden BSN, bank en adres kan alleen als de proefberekening is aangemaakt op basis van een bestaande of nieuwe sollicitant.
      Vaak als er een proefberekening wordt gemaakt, dan is het niet bekend of bijvoorbeeld de kandidaat of opdrachtgever er mee akkoord gaan. Om die reden is het aan te raden om bij het aanmaakprofiel de velden bank, BSN en adres niet zichtbaar te maken. In het beoordeelprofiel moeten deze velden wel zichtbaar worden gemaakt. Zo kan eventueel in het beoordeelscherm via de actie Aanpassen de gegevens met betrekking tot bank, BSN en adres gevuld worden. Dit kan alleen als de workflow nog de status beoordelen heeft.
      Uiteraard kun je er ook voor kiezen om dit door de sollicitant zelf te laten vullen via aanvullende gegevens in OutSite.
    • Er zijn vier velden omtrent de bank in veldinstelling Aanmaken sollicitant: Type bank, Land van de bank, IBAN controle en IBAN nummer

Om de eerste drie bij het aanpassen niet zichtbaar te maken moeten ze bij het aanmaken al een voorkeurswaarde krijgen.

Workflow inrichten:

1. Ga naar: CRM / Dossier / Inrichting / Type dossieritem.
  2. Open de eigenschappen van het type dossieritem Proefberekening Flex.
  3. Ga naar het tabblad: Workflow.
  4. Open de eigenschappen van de workflow.
  5. Richt de workflow naar eigen inzicht in.
  6. Via de workflowactie E-mail proefberekening kan je de kandidaat een proefloonstrook sturen. Het rapport voor de proefloonstook selecteer je in de eigenschappen van de werkgever op het tabblad Flex.
  7. Via de workflowactie Plaatsing aanmaken start je de workflow voor het aanmaken van de plaatsing. Als je dit doet. dan wordt de huidige worfklow Proefberekening Flex afgesloten. Dit wordt gedaan via de speciale actie Plaatsing aangemaakt. Deze actie heet in de workflow Afsluiten proefberekening.

Autorisatie

De proefloonstrook kan gegevens bevatten die wellicht niet door iedereen gezien mag worden binnen de organisatie. Het kan nodig zijn om gegevensfilterautorisatie toe te passen.

Direct naar

1. Uitzendbranche (Flex)
  2. Uitzendbureaus met dag/weekverloning inrichten
  3. Detachering met periodeverloning inrichten en gebruiken
  4. Kandidaten beheren (Flex-branche)
  5. Klanten beheren
  6. Declaraties boeken
  7. Nog niet goedgekeurde declaratie wijzigen
  8. Declaraties goedkeuren
  9. Loonafspraken actualiseren
  10. Declaraties verlonen en betalen aan de kandidaten
  11. Declaraties factureren aan de verkooprelaties
  12. Declaraties of plaatsing wijzigen/corrigeren Overzicht
  13. Correctiedeclaratie
  14. Terugdraaien
  15. Crediteren
  16. Week accorderen salarisverwerkingsplan
  17. Journaliseren
  18. Pensioenaanlevering StiPP
  19. Declaraties voor Feestdaguren

Process

Kandidaat

Work area

Projecten Payroll HRM