thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Keuzemodel

Met het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden kun je arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uitwisselen, zodat deze aansluiten op de eigen specifieke wensen en behoeften. Een groot voordeel is dat de medewerker door het ruilen van bepaalde arbeidsvoorwaarden minder belasting betaalt. Zo kun je bijvoorbeeld de vakantie-uitkering, eindejaarsuitkering of een deel van je salaris of toeslagen inzetten voor de aanschaf van een fiets of de vergoeding van de contributie van een vakbond of beroepsvereniging.

Schema van de workflow

Op basis van onze ervaring adviseren wij onderstaand workflowschema.

Inrichting

Aan de standaard workflow is de mutatietabel Status Keuzemodel workflowstatus gekoppeld. De workflow manager van de omgeving wordt als standaard gekozen. Als er verlofuren ingezet worden, krijgt de leidinggevende ook een beoordeeltaak. Worden er geen verlofuren ingezet, dan wordt deze beoordeelstap overgeslagen en gaat de flow direct door naar de Salarisverwerking. Nadat de mutatie akkoord is, wordt het document Keuzemodel workflowmutatie (Profit) in het dossier van de medewerker geplaatst.

Condities

Geen condities van toepassing.

Speciale acties

Met de speciale acties van de standaard workflow is het mogelijk om automatisch een aantal handelingen uit te voeren die het proces van de workflow verder brengt. Denk daarbij aan aanpassen van een status of het maken van een nieuw gegeven uit de bron.

Waarom welke stappen?

Nadat de medewerker een aanvraag heeft gedaan om een arbeidsvoorwaarde uit te ruilen, komt deze ter beoordeling bij de Salarisverwerking. Zij kunnen de aanvraag beoordelen met Akkoord of Niet akkoord. Wanneer de workflow Niet akkoord is, komt de taak terug bij de instuurder. De instuurder kan de aanvraag aanpassen of verwijderen. Als de aanvraag is aangepast, worden dezelfde stappen weer doorlopen.
Mocht er verlof worden ingezet, regelt de conditie dat deze specifieke aanvraag ook beoordeeld wordt door de leidinggevende. Na het doorlopen van de beoordeelstap(pen), wordt als laatste stap (conditioneel) het document Keuzemodel gegenereerd en automatisch in het dossier van de medewerker geplaatst.

Wordt de workflow gestart vanuit een signaal?

Nee.

Direct naar

Workflow inrichten in vogelvlucht

Eigen type dossieritem inrichten

Conditie toevoegen in workflow

Process

Keuzemodel Dossier

Work area

Payroll