thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Conditie toevoegen in workflow

Je kunt in de workflow condities gebruiken. Via een conditie leg je bijvoorbeeld vast dat een bepaald veld gevuld moet zijn voordat een actie uitgevoerd wordt.

Video

Beschrijving

Toepassingen van condities:

 • Als controle bij invoer of bij andere acties in de workflow. Met de controle kan je een blokkerende melding tonen als wel (of juist niet) voldaan wordt aan de conditie.
 • Als je een waarde wilt toekennen aan een veld op basis van een conditie (alleen bij eigen workflows). Je kunt waarden toekennen aan dossieritem-velden of vrije velden.
 • Bij een actie om te bepalen of die actie zichtbaar is (de actie is dan alleen zichtbaar als die conditie van toepassing is).
 • Bij een actie om te bepalen wanneer de actie automatisch mag doorgaan (de actie wordt dan afgehandeld als die conditie van toepassing is).
 • Bij een bestemming van een taak, hierdoor wordt de sturing van de workflow be├»nvloed. (de taak moet alleen bij deze bestemming komen als die conditie van toepassing is).

Vrije velden in de conditie

Je kunt in de conditie gebruik maken van eventuele vrije velden van het type dossieritem.

 1. Vink Vrije velden en tabbladen mogelijk aan in de eigenschappen van het type dossieritem.
 2. Maak in de Management Tool vrije velden aan bij het type dossieritem.

  Let op:

  Pas op bij het combineren van EN-filters over 2 of meerdere gegevensverzamelingen heen. Test dit goed om er zeker van te zijn dat het werkt!

Werkwijze

Process

Workflow

Work area

InSite/OutSite