Geavanceerde definitie

Een geavanceerde conditie bestaat uit een lijst met verschillende velden. Een veld kan meerdere keren voorkomen in de definitie.

Hierdoor kun je gebruik maken van:

• Combinatie van En en Of

Je kunt verschillende regels met zowel En als Of aan elkaar koppelen.

• Filtertags

Je kunt filtertags gebruiken

• Operatoren

Afhankelijk van het veldtype kan een gebruiker verschillende operatoren instellen zoals @ (veld begint met tekst), [ ] (veld is leeg), < (is kleiner dan).

Let op:

Het is mogelijk twee velden te vergelijken in een geavanceerd filter. Deze methode is niet toegestaan in conditionele workflows.

Lees eerst de aandachtspunten door.

Geavanceerde definitie vastleggen:

1. Open Profit.
  2. Ga naar: CRM / Dossier / Inrichting / Type dossieritem.
  3. Open de eigenschappen van het type dossieritem.
  4. Ga naar het tabblad: Workflows.
  5. Open de eigenschappen van de workflow.
  6. Selecteer de start van de workflow.
  7. Open het kader Workflowbeheer.
  8. Voeg een gegevensverzameling toe aan de workflow.

Meer informatie:

Gegevensverzamelingen bij workflow

9. Open het kader Conditie.

Je ziet hier de condities die in de workflow zijn vastgelegd. Standaard beschik je over Altijd en Geblokkeerd.

10. Voeg een nieuwe conditie toe.
  11. Vul de omschrijving in.
  12. Ga naar het tabblad: Gegevensverzamelingen.

Je ziet hier de gegevensverzamelingen die je hebt toegevoegd.

13. Open de eigenschappen van de gegevensverzameling waar het veld / de velden in staan waarvoor je een filter in wilt stellen.
  14. Selecteer Geavanceerd filter.
  15. Selecteer in de kolom Veldnaam het veld waarop je wilt filteren.

Je kunt filteren op alle velden, of combinaties van velden die in de gegevensverzameling staan.

16. Klik op: OK.
  17. Klik op: Concept publiceren.

Direct naar

1. Conditie toevoegen in workflow
  2. Eenvoudige definitie
  3. Geavanceerde definitie
  4. Workflow met conditie
  5. Aandachtspunten bij conditionele workflows
  6. Voorbeeld conditionele workflow met controles

Process

Workflow

Work area

InSite/OutSite