Bankrekening

Met deze muterende workflow kun je een nieuwe bankrekening beoordelen bij een inkooprelatie of een verkooprelatie. Een nieuwe bankrekening krijgt de status Ter beoordeling en kan dan nog niet worden gebruikt in betaal- en incasso-opdrachten, terugbetaalopdrachten en betaalopdrachtsets. Na goedkeuring kan dit wel.

Schema van de workflow

Op basis van onze ervaring adviseren wij onderstaand workflowschema.

Inrichting

Er worden drie statussen gebruikt binnen deze workflow. Goedgekeurd, Afgekeurd en Ter beoordeling. Er worden geen kenmerken gebruikt.

Condities

Er worden geen taken conditioneel afgehandeld.

Deze workflow bevat een extra conditie (controle): de instuurder mag niet gelijk zijn aan diegene die de bankrekening beoordeelt. Met andere woorden: de gebruiker die een bankrekening aanmaakt, kan deze zelf niet goedkeuren.

Deze controle is alleen toegevoegd in de standaardworkflow Bankrekening (Profit).Je kunt deze zelf toevoegen aan je eigen workflow.

Speciale acties

Er zijn twee speciale acties: Afkeuren bankrekening en Goedkeuren bankrekening. Door deze acties worden de gegevens wel of niet verwerkt in Profit.

Waarom welke stappen?

De workflow gaat naar de gebruikersgroep Financieel management (Profit). De leden van deze gebruikersgroep beoordelen de nieuwe bankrekening.

Wordt de workflow gestart vanuit een signaal?

Geen.

Direct naar

Workflow inrichten in vogelvlucht

Eigen type dossieritem inrichten

Conditie toevoegen in workflow