Loonkosten naar project

Je kunt vanuit de salarisverwerking nacalculatieregels genereren om de werkelijke loonkosten op het project te schrijven. Dit is bijvoorbeeld wenselijk wanneer medewerkers geen uren boeken, maar deze wel voor een vast percentage van de uren aan een project werken. Dit kan voor externe partijen die bijvoorbeeld subsidies verstrekken voor specifiek de loonkosten essentieel in de projectrapportage zijn.

Hiervoor richt je functionaliteit in. De functionaliteit bestaat uit:

• Verbijzonderingsas Project

Met deze verbijzonderingsas haal je vanuit de journalisering een bedrag per project op.

• Loonkosten naar project

Na het voorlopig verwerken van de salarisverwerking kun je via Output in de salarisverwerkingscockpit de weergave Projectverdeling met projectopslagen openen. In deze weergave is per medewerker/dienstverband per salarisverwerkingsplan per project de loonkosten zichtbaar. De loonkosten worden met de verbijzonderingsas Project bepaald. Op basis van de inhoud van deze weergave worden de nacalculatieregels met loonkosten aangemaakt. Je kunt met deze weergave controleren of de inhoud correct is.

Let op:

De bedragen in de weergave Projectverdeling met projectopslagen worden gesaldeerd. Als je verbijzondert op alle grootboekrekeningen kunnen de debet- en creditbedragen op een project precies tegen elkaar wegvallen en deze zullen daardoor geen projectverdeelregels opleveren.

Tijdens het journaliseren van de salarisverwerking start Profit de taak Loonkosten naar project. In deze taak zet Profit de projectverdeling definitief om naar nacalculatieregels.

Inhoud

Voorbereiding
Projectverdeling raadplegen

Na het verwerken van de salarisverwerking kun je de projectverdelingsregels raadplegen. Je hebt dan de mogelijkheid om in te grijpen op de gegenereerde projectverdelingsregels.

Projectverdelingsregels raadplegen:

1. Ga naar: HRM / Payroll / Salarisverwerkingscockpit.
  2. Selecteer de perioderegel.
  3. Klik op de actie: Output.
  4. Klik op: Projectverdeling.

In deze weergave is per medewerker/dienstverband per salarisverwerkingsplan per project de loonkosten zichtbaar. De loonkosten worden met de verbijzonderingsas Project bepaald. Op basis van de inhoud van deze weergave worden de nacalculatieregels met loonkosten aangemaakt. Je kunt met deze weergave controleren of de inhoud correct is.

Als er geen projectopslagregel is, dan kun je deze direct toevoegen voor het project vanuit de weergave.

Projectverdeling

Wanneer medewerkers geen rechten hebben op de salarisverwerkingscockpit maar wel gebruik maken van Loonkosten naar project dan kan je deze medewerkers rechten geven op menu-item Projectverdeling. De medewerkers kunnen dan gebruik maken van de functionaliteit zonder alle rechten tot de salarisverwerkingscockpit te hebben.

Menu: Payroll / Overzicht / Projectverdeling.

Projectopslagregels toevoegen:

1. Selecteer een regel.
  2. Klik op de actie: Project.
  3. Ga naar het tabblad: Projectopslagregels.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Vul de begindatum in.
  6. Selecteer de code van de kostensoort.
  7. Klik op: Voltooien.

Na het accorderen en journaliseren van de salarisverwerking start Profit automatisch de taak Loonkosten naar project. Met deze taak genereert Profit de nacalculatieregels op basis van de projectverdelingsregels. Als Profit voor de medewerkers geen nacalculatieregels kan genereren, dan zie je dat in de output Projectverdeling.

Na het oplossen van de foutieve regels, kun je voor de opgeloste regels de nacalculatieregels genereren.

Nacalculatieregels genereren na oplossen:

1. Ga naar: HRM / Payroll / Salarisverwerkingscockpit.
  2. Selecteer de perioderegel.
  3. Klik op: Meer acties / Loonkosten naar project.

Profit genereert de nacalculatieregels.

Fout laten vervallen:

Wanneer je in de weergaven een foutmelding krijgt waarbij het niet noodzakelijk is om deze fout op te lossen, kan je deze fout laten vervallen met de actie Fout vervallen.

Nadat je op de actieknop Fout vervallen hebt gedrukt, opent de wizard waarbij je een reden op kunt geven waarom je de fout hebt laten vervallen. De status zal nu ook wijzigen van Fout bij genereren naar Fout vervallen.

Voorbereiding

Via de functionaliteit Herwaarderen nacalculatie kan de kostprijs en verkoopprijs van de nacalculatieregel opnieuw bepaald worden. Hiermee kun je ook nacalculatieregels die gegenereerd zijn uit projectverdeelregels, herwaarderen.

Direct naar

1. Journaliseren Payroll
  2. Rekeningschema Payroll toevoegen
  3. Controle-analyse journaalintegratie Payroll
  4. Journaalstructuur
  5. Journalisering werkgever inrichten
  6. Journalisering Payroll inrichten
  7. Journalisering looncomponent
  8. Kostenplaats en kostendrager koppelen met Projecten