Inrichten Vorderingen (Flex)

Als je vorderingen wilt gebruiken, moet je dit eerst inrichten.

Inhoud

Autorisatie

Je autoriseert de toegang van gebruikers en/of gebruikersgroepen tot dit overzicht. Je autoriseert het menu, tabbladen en acties afzonderlijk

Overzicht Medewerker vorderingen autoriseren:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Selecteer de groep  of gebruiker die je wilt toestaan om toegang tot het menu te autoriseren.
  3. Ga naar het tabblad: Menu.
  4. Zoek op Medewerker vorderingen of vink de te autoriseren menukeuzen aan via HRM / Payroll / Overzicht / Medewerker vorderingen.
  5. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  6. Ga naar:  HRM / Payroll / Overzicht / Medewerker vorderingen.
  7. Autoriseer de acties voor Financieel afboeken, Medewerker en Overhevelen naar debiteur.
  8. Selecteer daarbinnen de desbetreffende actie(s) die je wilt autoriseren voor en vink onderin de optie Toegestaan aan.
  9. Sluit de Autorisatie tool.
  10. Klik op Ja bij de melding.
  11. De omgeving opent automatisch opnieuw, met de nieuwe instellingen.
Werkgever instellen

Wat vorderingen betreft, stel je de werkgever in voor:

• Voorschotten journaliseren
  • Vorderingen overhevelen naar debiteur en financieel afboeken
  1. Ga naar: HRM / Organisatie / Werkgever.

2. Open de werkgever.
  3. Ga naar het tabblad: Journalisering.
  4. Vink Voorschot journaliseren aan.

De voorschot journaalpost wordt altijd aangemaakt bij het vastleggen van het voorschot, zodat dit vergelijkbaar is met de salarisverwerking waaruit een journaalpost ontstaat. Hiervoor is de Profit integratie met Financieel noodzakelijk.

5. Ga naar tabblad: Journalisering vordering als je ook het overhevelen van een restant na uit dienst overhevelen wilt inrichten.
  6. Vul de velden bij Vordering overhevelen naar debiteur en bij Vordering financieel afboeken.
  7. Ga naar het tabblad: Integratie.
  8. Selecteer de administratie.
  9. Klik op: Opslaan en sluiten.