Bestellen met meerdere gebruikers tegelijk

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 3.

Tot nu toe kon altijd maar één gebruiker een bestelvoorstel of productievoorstel doen. Vanaf Profit 3 is het mogelijk om met meerdere gebruikers tegelijk te bestellen.

Het volgende is mogelijk:

• Bestelvoorstel en productievoorstel tegelijk
  • Bestellen voor verschillende magazijnen tegelijk
  • Bestel- en productievoorstel per besteller van de inkooprelatie

Dit wordt mogelijk doordat je per inkooprelatie een medewerker selecteert als besteller. Het veld Besteller is ook beschikbaar om de medewerker te selecteren in:

• De boekingslay-out Bestelvoorstel.
    • De context Inkooprelatie eenvoudig (Profit) en Inkooprelatie uitgebreid (Profit) voor het aanmaken en beoordelen van inkooprelaties in InSite.

Besteller selecteren:

1. Ga naar: Ordermanagement / Inkoop / Inkooprelatie.
  2. Open de eigenschappen van de inkooprelatie.
  3. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  4. Selecteer de medewerker die voor deze inkooprelatie de bestellingen doet bij Besteller.

5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Let op:

Je kunt Bestelvoorstel starten via het menu of na het selecteren van verkooporder(regels) of voorcalculatieregels. In de tweede situatie selecteer je specifieke regels. Profit blokkeert niet het proces als de medewerker geen besteller is van één van de betreffende inkooprelaties uit de geselecteerde regels, maar slaat deze regels over.

Direct naar

1. Bestelvoorstel inrichten
  2. Inrichting
  3. Voorkeur inkooprelatie aanmaken
  4. Combinaties bestelvoorstel en voorraadcontrole
  5. Bestellen met meerdere gebruikers tegelijk
  6. Bestelvoorstel vanuit verkooporder bij artikel instellen
  7. Bestel- en leverkalender autoriseren
  8. Voorcalculatie
  9. Importeren Bestelvoorstel-instellingen bij artikel