Dashboard is (nog) niet beschikbaar

Deze melding krijg je bij het raadplegen van een dashboard in InSite.

Oorzaak

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk:

 • De gegevens in het BI dashboard worden niet (goed) ververst.
 • Het dashboard is nog niet opgenomen in InSite.
 • Het dashboard is nieuw toegevoegd en net gepubliceerd.
 • Er is een nieuwe (InSite) gebruiker toegevoegd.

Oplossing

Er zijn meerdere oplossingen mogelijk:

Dashboard pas na 24 uur beschikbaar

Als een dashboard net gepubliceerd is, duurt het ongeveer 24 uur voordat het dashboard beschikbaar is op InSite. Dit geldt ook voor gebruikers die nieuw worden toegevoegd. Hierbij kan het ook 24 uur duren, voordat het dashboard te raadplegen is.

Dashboard is nog niet opgenomen in InSite

Na het activeren en opnieuw publiceren staan de dashboard-pagina's klaar. Je kunt deze op verschillende manieren in InSite opnemen, zodat de gebruikers de dashboards kunnen raadplegen. Hoe je het dashboard opneemt in InSite lees je in het artikel Dashboards Profit BI inrichten.

Let op:

Een dashboard wordt alleen ververst als dit in de site opgenomen is, bijvoorbeeld als menukeuze, hyperlink of als keuze in een banner.

Gebruik een andere browser

Als het dashboard niet laadt kan dit te maken hebben met de cookies en een adblocker. Probeer het dashboard in een andere browser te openen. Lost dit het probleem op? Raadpleeg het artikel Dashboard geeft melding: https://pcX.bi.afas.online voor de oplossing.

Geplande taken worden niet goed uitgevoerd

Als de gegevens in het BI dashboard niet worden ververst, of helemaal niet worden geladen, heeft dit meestal te maken met de taken die je hiervoor hebt ingepland. Op het moment dat één van deze taken niet (volledig) uitgevoerd kan worden, worden de dashboards niet goed ververst. Controleer of de taken in de juiste volgorde zijn ingepland en of er voldoende tijd tussen zit (minimaal 30 minuten). De taken mogen elkaar niet overlappen.

Je kunt taken aan elkaar koppelen. Dan wordt een taak pas gestart als de vorige is voltooid.

 1. Actuele gegevens vernieuwen.
 2. Hrm-tabellen tbv Profit BI vullen.
 3. Dashboards vernieuwen.

  Let op:

  Houd er rekening mee dat de dashboards één keer per dag worden ververst. Heb je de taken nu goed ingepland staan, dan toont het dashboard de volgende dag weer de juiste gegevens. Tussentijds een extra taak inplannen om dashboards te publiceren is niet mogelijk. Het enige wat deze taak doet is een trigger geven aan de Qlik-server dat voor jouw omgeving de dashboards vernieuwd moeten worden. De volgende dag is het dashboard beschikbaar.

Meer informatie hierover lees je in het artikel Dashboards Profit BI inrichten.