Weergave-acties ontoegankelijk maken

Standaard is het alle gebruikers toegestaan om weergaven af te drukken en te exporteren. Als een gebruiker toegang heeft tot een weergave in Profit, dan kan hij alle informatie die hij ziet exporteren naar Excel en/of afdrukken. Het is niet mogelijk om deze acties per weergave te autoriseren. In de Autorisatie tool kun je in één keer de acties Exporteren en Afdrukken voor alle weergaven autoriseren.

Let op:

Standaard is het alle gebruikers toegestaan om weergaven af te drukken en te exporteren. Dit is een uitzondering op de standaard manier van autoriseren, waarbij gebruikers standaard niet geautoriseerd zijn. Als je deze acties ontoegankelijk wilt maken, volg dan onderstaande procedure.

Met het autoriseren van de actie Exporteren en afdrukken in weergaven kunnen de volgende menukeuzen en acties in Profit worden geautoriseerd:

• Keuze Gegevens exporteren in de weergave (Profit Windows)
  • Knop Afdrukken in de weergave (Profit Windows)
  • knop Afdrukken in de functie Totalizer (Profit Windows)

De onderstaande menupunten worden niet geautoriseerd met de actie, omdat die al apart zijn te autoriseren:

• knop Analyses...:

Een gebruiker is geautoriseerd om analyses te wijzigen via de optie Analyses als hij recht heeft op het menu-item Analyse (via Autorisatie tool / (eerst gebruiker links selecteren) / tabblad Menu / Algemeen / Algemeen / Uitvoer / Beheer / Analyse).

• Weergave exporteren naar Excel

Deze optie is alleen zichtbaar als de gebruiker in de Autorisatie tool rechten heeft op de actie Beheer weergaven (via Autorisatie tabblad / Algemeen / Acties / Beheer weergaven).

Acties Exporteren en Afdrukken in weergaven in één keer ontoegankelijk maken:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Selecteer de gebruikersgroep: Alle Profit gebruikers.
  3. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  4. Ga naar: Algemeen / Acties.
  5. Selecteer de actie Exporteren en afdrukken in weergaven.
  6. Vink de optie Niet toegestaan aan.

7. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen.
  8. Selecteer de groep die wel mag exporteren en afdrukken.
  9. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  10. Ga naar: Algemeen / Acties.
  11. Selecteer de actie Exporteren en afdrukken in weergaven.
  12. Vink de optie Toegestaan aan.

Direct naar

1. Acties autoriseren
  2. Groep autoriseren voor acties
  3. Weergave-acties ontoegankelijk maken
  4. Actie-, menu- en tabbladautorisatie beheren

Process

Autorisatie