Dossier autoriseren op veld Vertrouwelijk

Als je een type dossieritem niet als vertrouwelijk instelt, dan zijn de dossieritems toegankelijk via alle weergaven waar je het de dossieritems kunt raadplegen, tenzij je dit voorkomt via de filterautorisatie. Om te voorkomen dat vertrouwelijke informatie van medewerkers te breed in de organisatie beschikbaar is, stel je een type dossieritem in als vertrouwelijk.

Het type dossieritem (zowel negatief als positief) bepaalt of dossieritems vertrouwelijk zijn. Als het veld Vertrouwelijk is aangevinkt, geldt het volgende:

• Je kunt vertrouwelijke dossieritems alleen raadplegen in specifieke weergaven. Niet in algemene weergaven in Profit Windows of InSite.
  • Als het dossieritem zich in een workflow bevindt, kan een gebruiker het dossieritem openen als hij de gebruiker is van het dossieritem. Uiteraard moet je wel toegang hebben op basis van filterautorisatie. Dit geldt voor zowel Profit als voor InSite.

De filterautorisatie geldt per bestemming. Als je rechten hebt op medewerkers en personen en je legt een dossieritem bij beide vast, dan moet je ervoor zorgen dat zowel bij personen als bij medewerkers de rechten goed staan ingesteld. Dubbele filterautorisatie is echter niet bevorderlijk voor de performance. Wij raden daarom aan om vertrouwelijke dossieritems altijd een bestemming te geven.

Je kunt een dossieritemtype ook achteraf nog kenmerken als Vertrouwelijk. Deze wijziging werkt door op bestaande dossieritems van het betreffende type.

Type dossieritem inrichten:

1. Ga naar: CRM / Dossier / Inrichting / Type dossieritem.
  2. Open de eigenschappen van een type dossieritem.
  3. Ga naar het tabblad: Instellingen.
  4. Vink Dossieritem als vertrouwelijk markeren aan.

Zie ook:

Direct naar

1. Dossier autoriseren
  2. Autorisatie op menu-item
  3. Autorisatie op acties
  4. Autorisatie via gegevensfilters
  5. Autorisatie op tabblad
  6. Dossieritems filteren op dossieritemtype (veld Vertrouwelijk)
  7. Bewerken-opties dossieritemtype (Eigenschappen en Bestemming)

Process

Autorisatie