Verlofboekingen toevoegen, wijzigen en verwijderen (UpdateConnector HrAbsence)

UpdateConnector voor het toevoegen en wijzigen van verlofboekingen.

Naam UpdateConnector:

• HrAbsence
  • HrAbsenceID

Updateconnector op basis van regelnummer

Let op:

AFAS biedt naast het Help Center twee platforms voor het testen van connectoren en het raadplegen van specificaties, namelijk AFAS Connect en API Docs.

Inhoud

Voorbereiding

Beschrijving

In de tabel zie je de mogelijkheden van HrAbsence.

Actie

Omschrijving

Records toevoegen

Records toevoegen

De aan te leveren waarden zijn afhankelijk van het type rooster.

• Uren per dag

Voor dit type rooster moet je de waarde Verlofuren begindatum (veld DuBe) meegeven. Je ziet ook dat het onderdeel beschikbaar is bij de handmatige verlofboeking.

JSON-voorbeeld downloaden

• Uren per week

Voor dit type rooster moet je de waarde Aantal uren (veld DuRa) meegeven.

JSON-voorbeeld downloaden

• Werktijden, gelijke weken

Voor dit type rooster wordt het aantal uren bepaald aan de hand van de Begindatum/-tijd (veld DaBe) en Einddatum/-tijd (veld DaEn). Je ziet ook dat het onderdeel beschikbaar is bij de handmatige verlofboeking.

JSON-voorbeeld downloaden

Records wijzigen

Records verwijderen

Xml-voorbeeldbestand downloaden

Bij JSON geef je datum en tijd mee in ISO-formaat. Escape de streepjes in de datums met %2D, bijvoorbeeld:

.../connectors/HrAbsence/HrAbsence/EmId,ViAt,DaBe,DaEn,EnSe,DuRa,LeDt/50026391,VAK,2019%2D08%2D21T00.00:00,2019%2D08%2D21T00:00:00,1,8,true

De onderstaande velden zijn van het type tijdsduur:

• DuRa (Aantal uren, in te voeren als minuten. Zie ook het onderstaande voorbeeld)
  • PaTs (Pauzeduur begindatum)
  • PaTe (Pauzeduur einddatum)

Formaat: Tijdsduur in minuten

Voorbeeld:

0.5 uur: 30

1 uur: 60

1.5 uur: 90

4 uur: 240

UpdateConnector HrAbsenceID

UpdateConnector voor het wijzigen en verwijderen van verlofboekingen op basis van regelnummer (veldnaam: <Id>).

Actie

Omschrijving

Records toevoegen

Het veld <Id> wordt niet gebruikt

Xml-voorbeeldbestand downloaden

Records wijzigen

Je kunt een verlofboeking wijzigen op basis van het veld <Id>. Bij het wijzigen op basis van ID heeft deze UpdateConnector een extra mogelijkheid t.o.v. HrIllness: je kunt de begindatum aanpassen.

Xml-voorbeeldbestand downloaden

Records verwijderen

Records verwijderen op basis van het veld <Id>.

Xml-voorbeeldbestand downloaden

Direct naar

1. UpdateConnector beschrijvingen