Deelnemers aan cursus toevoegen, wijzigen of verwijderen (UpdateConnector KnCourseMember)

UpdateConnector voor het inschrijven van deelnemers bij een cursus in de cursusadministratie.

Naam UpdateConnector: KnCourseMember

Let op:

Je kunt voor elke UpdateConnector een XSD-schema en een XML-voorbeeld genereren via AFAS Connect. Ook JSON wordt via AFAS Connect ondersteund.

Inhoud

Voorbereiding

Beschrijving

Acties met de connector:

Actie

Toelichting

INSERT

Deelnemer toevoegen aan een evenement

Xml-voorbeeldbestand downloaden

UPDATE

Deelnemers wijzigen bij een evenement

DELETE

Deelnemers verwijderen bij een evenement

Xml-voorbeeldbestand downloaden

Niet mogelijk met de connector:

• Toevoegen, wijzigen of verwijderen van deelnemers aan een sessie
  • Evenement wijzigen
  • Deelnemer wijzigen

Aandachtspunten:

• Code van organisatie en persoon.

Als de cursist een contactpersoon bij een organisatie is die in Profit is vastgelegd, leg je de externe code van de organisatie vast in het veld 'BcCo'. Je legt de interne contactpersoon ID vast in 'CdId' (zie de beschrijving hieronder).

Als de cursist een persoon is, leg je de externe code van de persoon vast in in het veld 'BcCo'. Je legt de interne contactpersoon ID vast in 'CdId'.

• De UpdateConnector gebruikt de interne evenement ID (zie de beschrijving hieronder).
  • De debiteur kan afwijken van degene die zich inschrijft op de cursus.

Deelnemer blokkeren

Met het veld Geblokkeerd in de UpdateConnector KnCourseMember kun je een deelnemer in een sessie blokkeren. Dan telt deze niet mee bij de aantallen.

Een deelnemer blokkeren is niet hetzelfde als een deelnemer afmelden. Afmelden doe je met de actie Delete.

Evenement ID raadplegen:

1. Ga naar: CRM / Cursusmanagement / Evenement.
  2. Voeg een weergave toe:
    1. Vraag de werkbalk Weergaven op met Ctrl+Shift+K, als deze niet getoond wordt.
    2. Ga naar: Weergaven /Nieuwe weergave....

3. Voeg het veld Evenement Id toe aan de weergave.

App_Cnr Beschr Deelnemers aan cursus (UpdateConnector)

Contactpersoon ID raadplegen:

1. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Contactpersoon.
  2. Voeg een weergave toe.
  3. Voeg het veld Contact toe aan de weergave.

Direct naar

1. UpdateConnector beschrijvingen

Process

UpdateConnector

Work area

Connectoren