Document dat in gebruik is deblokkeren

Als je een documentlay-out gaat bewerken, wordt deze geopend in Microsoft Word en geblokkeerd in Profit. Als je de documentlay-out sluit, wordt dit automatisch gedeblokkeerd. Door het blokkeren wordt voorkomen dat twee gebruikers tegelijkertijd aan een documentlay-out werken. Het kan gebeuren dat een documentlay-out ten onrechte geblokkeerd is (of blijft).

Hierbij kunnen zich twee situaties voordoen.

Inhoud

Je wilt een bestand bewerken wat je zelf geblokkeerd hebt

Je wilt een documentlay-out bewerken die door jouzelf geblokkeerd is. Dit kan gebeuren als tijdens het bewerken de connectie met Profit verloren is gegaan. Je kunt de documentlay-out niet in Profit opslaan en deze blijft geblokkeerd.

Document bewerken:

Je krijgt de melding:

Jij bent dit document al aan het ontwerpen. Weet je zeker dat je het document opnieuw wilt ontwerpen?

• Als je opnieuw wilt beginnen met het ontwerpen, klik je op Ja. Hierdoor gaan niet opgeslagen wijzigingen in de documentlay-out verloren.
  • Als de documentlay-out nog geopend is, klik je op Nee. Ga verder met het bewerken van de geopende documentlay-out.
Geblokkeerde gegevens deblokkeren

Deze informatie geldt voor het bewerken van analyses en documentlay-outs. De werkwijze is hetzelfde.

Het bestand (de analyse of documentlay-out) is geblokkeerd, omdat een andere gebruiker dit geopend heeft of omdat dit niet goed is afgesloten. Als je het bestand opent, krijg je de volgende melding:

Deze regel is geblokkeerd. Raadpleeg het AFAS Helpcenter voor meer informatie, zoekterm 'Gegevens of functie deblokkeren'.

Bestand deblokkeren:

Let op:

Controleer eerst of het bestand niet in gebruik is, bijvoorbeeld bij een collega.

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Blokkeringen / Gegevens (beheerder).
  2. Vink Analyse of Document aan.
  3. Klik op: Vrijgeven gegevens.

In plaats van de actie Vrijgeven gegevens kun je ook de regel openen om te controleren welke bestanden geblokkeerd zijn.

Direct naar

1. Documenten inrichten (Documentgenerator)
  2. PCC installeren
  3. app connector
  4. Ondersteuning Microsoft Word controleren
  5. Instellingen in Word controleren
  6. Documenten autoriseren
  7. Documentlay-out aanmaken, bewerken en opslaan
  8. Gegevensverzameling documentlay-out gebruiken
  9. Documentlay-out die in gebruik is deblokkeren