Integratie cursussen met Profit Agenda

Door de integratie tussen Cursusmanagement en Profit Agenda zie je cursussessies in de agenda's van docenten of deelnemers. Dit is alleen mogelijk voor docenten en deelnemers die in Profit als gebruiker zijn aangemaakt.

Inhoud

Voorbereiding

Cursusevenement toevoegen

Je kunt vanuit de Profit Agenda een nieuw cursusevenement toevoegen.

Deze stap is met name zinvol vanuit de agenda van een docent omdat je ziet wanneer de docent nog beschikbaar is en direct een cursusevenement in kunt plannen. De deelnemers voeg je toe via de eigenschappen van het evenement. Daarna wordt de cursus ook in de agenda van de deelnemers getoond worden, mits het een Profit-gebruiker is.

Let op:!

Als je een evenement toevoegt aan de agenda moet je een docent selecteren. Deze docent moet een niet-geblokkeerde gebruiker zijn. Als dit niet zo is verschijnt het evenement niet in de agenda.

Cursusevenement toevoegen via Profit Agenda:

1. Ga naar: Algemeen / Agenda / Agenda.
  2. Open de agenda, bijvoorbeeld de agenda van een docent.
  3. Selecteer met de muis eventueel eerst de dagen/tijdstippen van het evenement.

Je ziet de datum en tijden terug in de eerste sessie van het evenement.

4. Klik met de rechtermuisknop in het geselecteerde gedeelte (of op de datum) en selecteer Nieuw evenement.
  5. Selecteer de cursus waarvoor je een evenement wilt aanmaken.
  6. Controleer de gegevens.
  7. Klik op Voltooien.

Zie ook:

Cursussessies raadplegen

Je kunt cursussessies raadplegen in de Profit Agenda van docenten en deelnemers, mits deze als gebruiker in Profit bekend zijn.

Een cursus kan meerdere sessies omvatten, bijvoorbeeld omdat de cursus op meerdere dagdelen of dagen gegeven wordt. Per sessie zie je een afspraak in Profit Agenda. De begin- en eindtijd van de cursussessie komen in de Profit Agenda. Bij ontbrekende tijden wordt de hele dag ingepland.

Cursussessies raadplegen in Profit Agenda:

1. Ga naar: Algemeen / Agenda / Agenda.
  2. Open de agenda.

Je ziet de relevante cursusafspraken.

3. Klik met de rechtermuisknop op de afspraak en klik op Eigenschappen evenement om de cursusafspraak te raadplegen.

Ga naar het tabblad: Sessie om de sessies te zien waarop de afspraken gebaseerd zijn.

Je kunt de afspraak openen, maar je kunt een afspraak die gebaseerd is op een cursussessie niet wijzigen.

De locatie van de cursussessie staat in het vak Inhoud.

Direct naar

1. Cursus
  2. Cursusadministratie inrichten
  3. Cursusartikel toevoegen
  4. Dagdelen toevoegen
  5. Cursus aanmaken
  6. Cursusberichten aanmaken
  7. Evenement aanmaken
  8. Cursustraject
  9. Deelnemers inschrijven, verplaatsen, uitschrijven en cursusbevestiging verzenden
  10. Presentielijst bijhouden
  11. Kortingsvouchers
  12. Cursusfacturering
  13. Bezettingsoverzicht raadplegen
  14. Bezetting per locatie raadplegen
  15. Aanwezigheidspercentage per cursus raadplegen
  16. Cursusevaluaties met enquêtes
  17. Cursus in InSite
  18. Cursus in OutSite
  19. Integratie cursussen met Profit Agenda
  20. Draaiboek

Process

Cursus

Work area

CRM