Controle op dubbele organisaties

Dubbelen in de database kun je onder andere controleren met behulp van de Totalizer. De gevonden dubbele organisaties of personen kun je vervolgens samenvoegen.

In de onderstaande procedure controleer je op dubbelen op basis van de postcode. Als de combinatie postcode - huisnummer meerdere keren in de database voorkomt, is dit een aanwijzing voor dubbele organisaties of personen.

Controle op dubbele organisaties:

1. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon.
  2. Klik op: Weergaven / Nieuwe weergave....

3. Voeg een weergave toe gebaseerd op de bestaande weergave Organisaties en Personen.
  4. Voeg de volgende velden toe:
    • Postcode (via Adres / Adres / Algemeen)
    • KvK-nummer (via Organisatievelden) toe.
  5. Klik op: Volgende.
  6. Klik op: Geavanceerd filter.
  7. Selecteer het veld Soort (Organisaties/personen) en filter op de waarde *org (tekst komt voor in veld).
  8. Klik op: Voltooien.

Je hebt nu een weergave met alleen organisaties. In deze weergave zie je de velden postcode en KvK-nummer.

9. Start de Totalizer via de werkbalk (Ctrl+Y).

10. Sleep het veld Postcode naar het vak Sleep een kolom hierheen om op deze kolom te groeperen. Je kunt de weergave van de Totalizer eventueel afdrukken.

Direct naar

1. Samenvoegen organisaties en personen
  2. Controle op dubbele organisaties
  3. Organisaties samenvoegen
  4. Personen samenvoegen
  5. Persoon samenvoegen met een organisatie
  6. Organisatie samenvoegen met een persoon

Process

Organisatie Persoon

Work area

CRM