Organisatie wijzigen

Je kunt de gegevens van een organisatie wijzigen in Profit Windows of in InSite. Je hebt twee mogelijkheden: gegevens bijwerken op basis van de gegevens die bij de Kamer van Koophandel bekend zijn, of handmatig wijzigen doorvoeren.

Inhoud

Handmatig bijwerken (Profit Windows)

Je kunt de algemene gegevens bijwerken in CRM. Via CRM kun je snel zien of er een inkooprelatie, verkooprelatie , etc. is aangemaakt en deze gegevens openen.

Organisatie wijzigen:

1. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon.

Je kunt de algemene gegevens wijzigen.

2. Ga naar het tabblad Koppelingen.

Hier zie je of de organisatie gekoppeld is aan een inkooprelatie, verkooprelatie, werkgever, instantie, cliënt VpB, etc.

3. Dubbelklik op een regel om je wijzigingen direct door te voeren.

Een andere mogelijkheid: ga direct naar de juiste functie.

• Financieel / Crediteur / Crediteur
    • CRM / Organisatie/persoon / Inkooprelatie
    • Ordermanagement / Inkoop / Inkooprelatie
    • Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie
    • HRM / Organisatie / Werkgever

Zie ook:

Bijwerken op basis van KvK (Nederland)

Je bepaalt zelf welke KvK-gegevens je wilt overnemen bij de organisatie. Hieronder zie je hoe je dit gebruikt in InSite en in Profit Windows.

Let op:

Het bijwerken op basis van KvK geldt alleen voor Nederlandse organisaties (in het adres staat het land Nederland).

Organisatie bijwerken in InSite.

1. Open de organisatie in InSite.
  2. Klik op: Aanpassen (vanaf Profit 18 hoef je niet meer op Aanpassen te klikken, dan sla je deze stap over).
  3. Klik op: Bijwerken via KvK.

4. Vink de gegevens aan die je wilt overnemen en klik op Overnemen.

Organisatie bijwerken in Profit Windows:

1. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon.
  2. Open de eigenschappen van de organisatie.
  3. Klik op Zoeken.
  4. Vink de gegevens aan die je wilt overnemen.

Bijwerken op basis van Graydon (België)

Je bepaalt zelf welke Graydon-gegevens je wilt overnemen bij de organisatie. Hieronder zie je hoe je dit gebruikt in InSite en in Profit Windows.

Let op:

Het bijwerken op basis van Graydon geldt alleen voor Belgische organisaties (in het adres staat het land België).

Organisatie bijwerken in InSite.

1. Open de organisatie in InSite.
  2. Klik op: Bijwerken via Graydon.

3. Vink de gegevens aan die je wilt overnemen en klik op Overnemen.

Het ondernemingsnummer en vestigingsnummer staan niet bij de over te nemen gegevens, maar deze gegevens worden altijd overgenomen.

Organisatie bijwerken in Profit Windows:

1. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon.
  2. Open de eigenschappen van de organisatie.
  3. Klik op Zoeken.
  4. Vink de gegevens aan die je wilt overnemen.

Het ondernemingsnummer en vestigingsnummer staan niet bij de over te nemen gegevens, maar deze gegevens worden altijd overgenomen.

Bankrekening wijzigen

Een nieuwe bankrekening bij een inkoop- of verkooprelatie kan beoordeeld worden via de workflow. Een nieuwe bankrekening krijgt de status Ter beoordeling en kan dan nog niet worden gebruikt in betaal- en incasso-opdrachten, terugbetaalopdrachten en betaalopdrachtsets. Na goedkeuring kan dit wel.

Dit geldt ook voor een nieuwe bankrekening bij een organisatie/persoon die een inkoop- of verkooprelatie is. Dit is afhankelijk van de inrichting.

Direct naar

1. Organisatie
  2. Organisatie aanmaken (Profit Windows)
  3. Organisatie aanmaken (InSite)
  4. Organisatie wijzigen (InSite)
  5. Controle dubbele invoer organisatie toevoegen
  6. Organisatie omzetten naar verkooprelatie
  7. Organisatie blokkeren
  8. Bedrijfsinformatie raadplegen via Company.info
  9. Bedrijfsinformatie raadplegen via Graydon

Process

Organisatie Verkooprelatie

Work area

CRM