thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Analyse toevoegen

Met Profit wordt een groot aantal standaardanalyses meegeleverd, herkenbaar aan de aanduiding '(Profit)' in de naam van de analyse. Je kunt de standaardanalyses niet wijzigen. Wel kun je een analyse kopiëren en de kopie aanpassen. Daarnaast kun je een nieuwe analyse toevoegen, gebaseerd op gegevensverzamelingen van je keuze.

Het kopiëren van een (standaard)analyse is meestal de makkelijkste werkwijze. Je kunt de bestaande analyse eerst testen en nagaan, welke wijzigingen nodig zijn. Je maakt hierbij gebruik van de gegevensverzamelingen die aan de analyse gekoppeld zijn, maar je kunt ook gegevensverzamelingen toevoegen, wijzigen en verwijderen.

Gebruik indien mogelijk de Template Cockpit publiceren (Profit), deze analyse is zoveel mogelijk plug-and-play! Als je een nieuwe analyse wilt maken, kopieer je Template Cockpit publiceren (Profit) en voeg je de gewenste gegevensverzamelingen aan de kopie toe.

Als je geen bestaande analyse wilt kopiëren, voeg je een nieuwe analyse toe die gebaseerd is op een of meerdere gegevensverzamelingen. Je begint dan met een blanco analyse die je nog helemaal moet vullen en indelen.

Let op:

Een analyse kan meerdere gegevensverzamelingen bevatten, maar slechts één gegevensverzameling met vooringave.

De standaardanalyses die met Profit worden meegeleverd, worden altijd in de meest recente versie van Office gebouwd. Je kunt deze analyses kopiëren en de kopie bewerken.

Analyse bewerken op Apple Mac

Apple Mac wordt niet ondersteund door AFAS. We vermelden ter informatie deze oplossing.

Je kunt analyses niet bewerken op een Apple Mac. Als je niet over een Windows-systeem beschikt, kun je een Windows-sessie draaien op een Apple Mac (Virtual pc) en in deze sessie de analyse bewerken.

Werkwijze

Process

Analyse

Work area

Output