Velden toevoegen/verwijderen in boekingslay-out en veldinstellingen

In boekingslay-outs die je zelf hebt toegevoegd, kun je velden toevoegen en verwijderen.

Inhoud

Velden aan boekingslay-out toevoegen

Je kunt velden toevoegen aan de kop, staart en regel van de boekingslay-outs. In bepaalde gevallen kun je ook velden toevoegen aan het selectiedeel.

Veld toevoegen aan boekingslay-out:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
  2. Open de boekingslay-out.
  3. Ga naar het tabblad: Algemene instellingen.

Dit tabblad is niet in elke boekingslay-out beschikbaar. Als het tabblad niet beschikbaar is, zijn er geen algemene instellingen.

Je bepaalt de mogelijkheden bij het gebruik van de boekingslay-out. Deze zijn bij elk type boekingslay-out anders.

4. Ga naar het tabblad:
    • Kop

Algemene velden bovenaan de boekingslay-out, bijvoorbeeld de verkooprelatie van een verkooporder.

• Regel

De regels, bijvoorbeeld factuurregels of boekingsregels.

• Staart
    • Algemene velden onderaan een boekingslay-out, bijvoorbeeld totalen.
  5. Klik (links) op het '+'-teken om de lijst met beschikbare velden te openen.

Welke velden je ziet hangt af van het proces dat bij de boekingslay-out hoort. Bij een boekingslay-out voor verkooporders zie je andere velden dan bij een boekingslay-out voor abonnementen.

6. Zoek het veld (links) door op de eerste letter van het veld te drukken.

Dat_Boekingslay-out kop en voet inrichten - Velden toevoegen

7. Sleep het veld uit de veldenlijst naar het venster Lay-out (rechts).
  8. Klik op: OK.

Veld uit boekingslay-out verwijderen

Wil je een veld verwijderen uit kop, staart of regel? Selecteer het veld en druk op Delete.

Als je op X klikt, zoals in de afbeelding, verwijder je de hele staart.

Voorkeurwaarden in boekingslay-outs inrichten

Je kunt voorkeurwaarden vastleggen voor zowel algemene velden als regelvelden. De voorkeurwaarden verschijnen automatisch tijdens het boeken. De beschikbare instellingen zijn afhankelijk van het type veld. De instellingen van een omschrijving bijvoorbeeld, zijn anders dan die van een vinkveld.

Voorkeurwaarde vastleggen:

1. Selecteer het veld waarvoor je een voorkeurwaarde wilt bepalen.

2. Leg hoe de voorkeurwaarde bepaald moet worden:
    • Geen voorkeurwaarde

Bij het boeken is het veld leeg. De gebruiker vult zelf een waarde in.

• Voorkeurwaarde

Deze waarde verschijnt tijdens het boeken in het veld.

• Voorkeurwaarde d.m.v. een veldformule

Je bepaalt de voorkeurwaarde op basis van een formule. Hiermee kun je in de waarde onder andere een datum, medewerker of gebruiker opnemen. Klik op Formules tonen om deze formules te bekijken.

Bijvoorbeeld: [Begin week + 1 dagen + 1 jaren]

3. Bepaal de werking van het veld met de opties. Bij Veld overslaan zal Profit het veld overslaan als de gebruiker de boeking invult, maar de gebruiker kan wel teruggaan en het veld alsnog invullen.
  4. Als de veldwaarde moet worden overgenomen uit een ander veld, selecteer je dit veld in Overnemen uit:.

Bijvoorbeeld: je neemt de omschrijving van een boeking over van de omschrijving van de grootboekrekening.

5. Bij wijzigen van het brongegeven veld leegmaken als er geen nieuwe waarde is om over te nemen.

Vink dit veld aan als een wijziging achteraf in het bronveld niet moet doorwerken in het veld waarin de waarde van het bronveld is overgenomen.

Direct naar

1. Boekingslay-out
  2. Boekingslay-out toevoegen
  3. Algemene instellingen
  4. Veld toevoegen of verwijderen in boekingslay-out
  5. Kop en voet inrichten
  6. Algemene instellingen in boekingslay-out
  7. Acties inrichten
  8. Boekingslay-outs InSite
  9. Raadplegen welke boekingslay-out geldig is
  10. Boekingslay-out blokkeren
  11. Vrije velden toevoegen aan een boekingslay-out

Process

Vrije inrichting Boekingslay-out