Algemene instellingen in boekingslay-out

Deze pagina heeft betrekking op de volgende onderdelen:

• De selectie (vooringave) die bij veel boekingslay-outs verschijnt als je een nieuwe boeking maakt.
  • De instellingen die betrekking hebben op de gehele boeking.

Inhoud

Vooringave (selectie)

Als een gebruiker begint met boeken of een boeking wil wijzigen, dan verschijnt eerst het selectiescherm (vooringave). De gebruiker vult de gegevens in en klikt op Selecteren. Daarna verschijnt de boekingslay-out kan de gebruiker aan de slag.

Vooringave inrichten:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
  2. Open de boekingslay-out.
  3. Ga naar het tabblad: Selectie.

Hier staan de velden die voor de vooringave gebruikt worden. Als beheerder kun je het selectiescherm wijzigen, maar dit is meestal niet nodig. Je kunt tabbladen toevoegen aan het selectiescherm, maar bij het gebruik zie je deze niet als aparte tabbladen, maar als onderdelen van het selectiescherm.

Standaard wordt bij vrijwel geen enkele boekingslay-out gebruik gemaakt van tabbladen in het selectiescherm (een uitzondering is de boekingslay-out voor het bestelvoorstel).

Algemene instellingen inrichten

Je legt instellingen vast die gelden voor iedere boeking met de boekingslay-out. De instellingen verschillen per boekingslay-out en soms zijn er geen instellingen.

Voorbeeld:

In de boekingslay-outs in het ordertraject komt een aantal instellingen steeds terug. Zo kun je instellen of Profit altijd, nooit of alleen na een vraag, de offerte, verkooporder, inkooporder, etc. moet mailen.

In de boekingslay-out voor de offertes kun je instellen dat Profit iedere offerte direct definitief maakt. Bij de boekingslay-outs voor verkooporders heb je deze instelling niet.

Instellingen inrichten:

1. Ga naar het tabblad: Algemene instellingen.

Als het tabblad niet beschikbaar is, zijn er geen algemene instellingen.

Bij de volgende processen kun je specifieke instellingen doen in de boekingslay-outs:

Direct naar

1. Boekingslay-out
  2. Boekingslay-out toevoegen
  3. Algemene instellingen
  4. Kop en voet inrichten
  5. Boekingsregels inrichten
  6. Acties inrichten
  7. Boekingslay-outs InSite
  8. Raadplegen welke boekingslay-out geldig is
  9. Boekingslay-out blokkeren
  10. Vrije velden toevoegen aan een boekingslay-out