Rapport opslaan als bestand

Je slaat het rapport op als PDF-bestand of je kopieert een pagina via het klembord naar een andere toepassing.

Inhoud

Rapport opslaan als PDF-document

Je kunt een rapport opslaan als PDF-document, zodat je dit later kunt raadplegen of ter beschikking kunt stellen aan iemand die Profit niet gebruikt. Een PDF-document kan worden gelezen met het gratis programma Adobe Reader. Als je dit programma niet hebt, kun je dit downloaden.

Het lettertype zal in PDF-bestanden alleen correct worden getoond als je in het rapport TrueType-lettertypen hebt gebruikt.

Rapport opslaan als PDF-document:

1. Vraag een afdrukvoorbeeld op van het rapport.

Als het rapport op het scherm getoond wordt, voer je de onderstaande stappen uit.

2. Klik op: Exporteer PDF.

Dat_Rapport opslaan als bestand (10)

3. Klik Beveilig bestand tegen afdrukken, wijzigen, kopiëren aan als dit gewenst is. Zo ja, dan voer je de volgende extra stappen uit:
    1. Vul een wachtwoord in. Nadat je het PDF-bestand gemaakt hebt, kan dit alleen met het wachtwoord geopend worden.
    2. Vink de acties aan die toegestaan zijn.

Als de actie Kopiëren niet is toegestaan, kan de lezer van het document geen tekst selecteren en deze naar het Klembord kopiëren. Als de actie Inhoud wijzigen niet is toegestaan, kan de lezer de inhoud niet wijzigen.

3. Vul eventueel een Wachtwoord eigenaar: in (gebruik niet hetzelfde wachtwoord als in Wachtwoord gebruiker:). De eigenaar kan alle acties uitvoeren, ongedacht de velden die je hebt aangevinkt. Als je geen Wachtwoord eigenaar: invult, gelden de aangevinkte acties voor iedereen die het PDF-document opent.
  4. Klik op: Opslaan en sluiten.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Pagina kopiëren naar tekst of afbeelding (Klembord)

Je kunt de huidige pagina van het rapport via het Klembord kopiëren naar bijvoorbeeld Microsoft Word, Microsoft Excel of een grafische toepassing zoals Microsoft Paint.

Pagina kopiëren naar tekst of afbeelding (Klembord):

1. Vraag een afdrukvoorbeeld op van het rapport.

Als het rapport op het scherm getoond wordt, kun je de onderstaande stappen uitvoeren.

2. Ga naar: de gewenste pagina in het rapport.
  3. Klik op: .
  4. Open een toepassing, bijvoorbeeld Microsoft Word, Microsoft Excel of Microsoft Paint.
  5. Klik op: Ctrl+V (plakken):
    • In Microsoft Word plak je de pagina als tekst, zodat je deze verder kunt bewerken.
    • In Microsoft Excel worden tekst en rapportgegevens geplakt. Houd er rekening mee dat gegevens (cijfers) in kolommen niet correct worden geplakt. deze kunnen verschuiven naar de verkeerde kolom. Vergelijk de Excel daarom altijd met het originele rapport voordat je bewerkingen uitvoert of formules toevoegt.

Als je een Excel-bestand wilt met een correcte kolomindeling, is het beter om een analyse te maken.

• In Microsoft Paint ontstaat een grafische afbeelding.

Direct naar

1. Rapport raadplegen
  2. Rapporten inrichten
  3. Barcode-lettertypen downloaden voor rapporten en documenten
  4. Rapport raadplegen
  5. Rapport opslaan als bestand
  6. Rapporten e-mailen en/of afdrukken en opslaan in dossier
  7. Eén rapport verzenden per e-mail vanuit het afdrukvoorbeeld
  8. Rapport raadplegen via InSite