Gegevens toevoegen via een wizard

Een wizard begeleid je via een aantal stappen bij het toevoegen van gegevens.  Je voegt stamgegevens (medewerkers, personen, grootboekrekeningen, enz.) altijd toe via een wizard.

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 1.

Algemene tips:

• Rechtsboven wordt het aantal stappen vermeld. Door de keuzen die je maakt in de wizard kan dit nog wijzigen.

Je kunt elke Nieuw-wizard maximaliseren.

• Bij bepaalde wizards worden niet alle velden getoond. In het onderstaande voorbeeld zie je dat het veld Itemcode verschijnt als je Autonummering uitvinkt.
  • Bij bepaalde wizards wordt de kop uitgebreid met extra informatie naarmate je verder komt in de wizard. Zie hieronder bijvoorbeeld bij het toevoegen van een nieuwe salarisregel bij een medewerker.

Inhoud

Gegevens toevoegen in een weergave
  1. Ga naar: de functie.

Profit toont een weergave met de vastgelegde gegevens.

2. Klik op: Nieuw.

Als de knop Nieuw niet getoond wordt, ben je niet geautoriseerd voor het aanmaken van nieuwe gegevens in deze functie. Neem contact op met de beheerder in je eigen organisatie.

3. Vul de wizard zo volledig mogelijk in.

Bij veel gegevens is er sprake an een unieke naam/nummer/code en een omschrijving.

Vul in ieder geval de verplichte gegevens in, herkenbaar aan de gele achtergrond en het uitroepteken.

Je gaat snel naar het volgende veld met de toets Tab en terug naar het vorige veld met Shift+Tab.

4. Bepaalde velden zijn afhankelijk van een vinkveld dat werkt als een schakelaar. Vink het veld aan en er verschijnen extra velden om in te vullen.

5. Klik op het vlaggetje om omschrijvingen in andere talen in te vullen, zie verder Onderdelen vertalen naar de gebruikerstaal. Dit is optioneel, als je genoeg hebt aan de omschrijving in je eigen taal, dan vul je alleen deze omschrijving in.

6. Doorloop de stappen van de Wizard en klik op Voltooien.

De knop Voltooien is beschikbaar (blauw) als je de verplichte velden hebt ingevuld. De knop Voltooien kan al beschikbaar zijn als je nog niet alle schermen van de wizard doorlopen hebt.

Als deze knop niet beschikbaar is, heb je niet alle verplichte velden ingevuld.

Na het afsluiten van de wizard zie je het nieuwe gegeven in de weergave.

Sneltoetsen:

Gebruik de sneltoetsen om sneller te werken met de wizard.

Gegevens toevoegen via een wizard in een eigenschappenvenster

De meeste eigenschappenvensters bevatten diverse tabbladen. Een tabblad kan velden bevatten, of een weergave. In deze weergaven kun je ook gegevens toevoegen.

Gegevens toevoegen in een weergave in een eigenschappenvenster:

1. Open een eigenschappenscherm en ga naar het tabblad waar je gegevens wilt toevoegen.
  2. Klik op: Nieuw.

Als de knop Nieuw niet getoond wordt, ben je niet geautoriseerd voor het aanmaken van nieuwe gegevens in deze functie. Neem contact op met de beheerder in je eigen organisatie.

Direct naar

1. Gegevens toevoegen in Profit
  2. Toevoegen in een weergave
  3. Toevoegen in een eigenschappenvenster
  4. Velden in een eigenschappenvenster