Gegevens verwijderen of blokkeren

Als je een gegeven niet meer wil gebruiken, kun je dit blokkeren. Geblokkeerde gegevens kunnen niet worden gebruikt, maar vaak kun je deze nog wel raadplegen.

Het verwijderen van gegevens is vaak niet mogelijk, omdat gegevens gekoppeld zijn aan andere (historische) gegevens. Bovendien kun je verwijderde gegevens niet meer raadplegen via Profit, terwijl dit met geblokkeerde gegevens wel kan.

Voorbeeld:

De grootboekrekening Kantinekosten mag niet meer worden gebuikt voor nieuwe financiƫle mutaties. Op deze grootboekrekening zijn al wel mutaties geboekt, dus je kunt deze rekening niet verwijderen.

Je blokkeert de rekening Kantinekosten. Hierdoor kunnen er geen nieuwe mutaties op deze rekening worden gedaan. Het blijft wel mogelijk om bestaande mutaties (historie) te raadplegen.

Bij bepaalde gegevens gelden specifieke regels voor het blokkeren, dit wordt in de relevante helponderwerpen toegelicht.

Gegevens verwijderen:

1. Ga naar: de functie.
  2. Selecteer het te verwijderen gegeven.
  3. Klik op: Verwijderen.

Gegevens blokkeren:

1. Open de eigenschappen van het te blokkeren gegeven.
  2. Vink het veld Geblokkeerd aan.

3. Klik op: OK.

Je ziet geblokkeerde gegevens niet in de weergave, tenzij de weergave het veld Geblokkeerd bevat. Dit wordt hieronder toegelicht.

Je kunt een gegeven deblokkeren door het veld Geblokkeerd uit te vinken.

Geblokkeerde gegevens zichtbaar maken:

Je kunt geblokkeerde gegevens zichtbaar maken in weergaven die het veld Geblokkeerd bevatten.

1. Open een weergave met het veld Geblokkeerd.

Als een weergave het veld Geblokkeerd bevat, beschik je over de knoppen om geblokkeerde gegevens te tonen of te verbergen. Klik op het hangslot (Ctrl+Shift+B) om te wisselen tussen alle gegevens (= inclusief geblokkeerde gegevens) en alleen niet-geblokkeerde gegevens.

•  Dat_Opmaak weergave aanpassen (90)

De weergave bevat geen geblokkeerde gegevens.

• De weergave toont ook geblokkeerde gegevens. Deze gegevens hebben een grijze achtergrond.

Hieronder een voorbeeld van de weergave met geblokkeerde gegevens:

Direct naar

1. Gegevens toevoegen, wijzigen en verwijderen
  2. Gegevens toevoegen via wizard
  3. Eigenschappen wijzigen
  4. Gegevens verwijderen
  5. Gegevens blokkeren
  6. Boekingsvenster
  7. Memovelden met en zonder opmaak
  8. Berekeningen uitvoeren in numerieke velden
  9. Voorkeurswaarden van eigenschappen en wizards
  10. Tijdsduur invullen in een veld

Process

Gegevens