thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Bankafschrift verwijderen

Je kunt bankafschriften verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je een bankafschrift dubbel hebt ingelezen. Je kunt alleen bankafschriften met de status Ingelezen, Geblokkeerd en Verwerkt en gejournaliseerd verwijderen.

Als je een bankafschrift met de status Onderhanden wilt verwijderen, dan verwijder je eerst de eventuele verwerkte mutaties van dit bankafschrift en zet je de status naar Verwerkt en gejournaliseerd met actie Zet op status 'verwerkt' .

Als je een MT940-bestand inleest, kan deze niet nogmaals ingelezen worden. Een bankafschrift dat je verwijderd hebt wordt niet automatisch opnieuw opgehaald. Je moet dit bankafschrift handmatig downloaden bij de bank en vervolgens handmatig in Profit inlezen.

Let op: 

Als je de actie Verwijderen wilt gebruiken dan moet je deze autoriseren. Als je niet geautoriseerd bent voor de actie Verwijderen is de knop 'grijs'. Je richt de autorisatie in via actie-autorisatie.

Als je een bankafschrift verwijdert dat (gedeeltelijk) is verwerkt, dan verwijder je hiermee niet de verwerkte mutaties. De verwerkte mutaties moet je apart verwijderen in het bankboek. Ook kun je dit verwijderen op het tabblad Mutaties in het bankafschrift, door te kiezen voor 'Verwijderen journaalpost'. Zo heb je de juiste journaalposten direct bij de hand: Financieel / Boeken / Bankafschrift / eigenschappen te verwijderen bankafschrift / tabblad Mutaties / selecteer mutaties / klik op actieknop '2. Verwijder journaalpost'.

Bankafschrift verwijderen:

 1. Ga naar: Financieel / Boeken / Bankafschrift.
 2. Selecteer het bankafschrift dat je wilt verwijderen.

  Dit werkt niet als je Meerdere regels selecteren (Ctrl+S) hebt ingeschakeld en de te verwijderen regels hebt aangevinkt. Verwijder de regels een voor een.

 3. Klik op: Verwijderen.

Direct naar

 1. Bankafschriften
 2. Elektronische bankafschriften inrichten
 3. Bankkoppeling inrichten
 4. Bankafschrift inlezen
 5. Ingelezen bankafschrift raadplegen
 6. Geblokkeerd bankafschrift controleren
 7. Bankafschrift vrijgeven
 8. Bankafschrift verwerken
 9. Bankafschrift verwijderen
 10. Zoekcriteria voor het matchen van bankafschriften met openstaande posten bij automatische verwerking
 11. Journaalpost bankafschrift wijzigen
 12. Verwerken van Equens-betalingen
 13. Bankafschriften via bankkoppeling

Process

Bankafschrift Bank

Work area

Financieel