Budgetscenario toevoegen

Je voegt een nieuwe budgetscenario toe.

Nieuw scenario toevoegen:

1. Ga naar: Financieel / Grootboek / Budget.

Profit toont de weergave Budgetscenario's.

2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul een naam en omschrijving in van het nieuwe scenario.
  4. Klik op: Voltooien.
  5. Open de eigenschappen van dit budgetscenario (dubbelklik op de regel), om vervolgens budgetten voor dit scenario toe te voegen.

Budgetscenario budgetteren:

Bij het importeren van budgetten via een nieuw aan te maken definitie, kun je opgeven dat je het voorkeurscenario gebruikt. Als de budgetgegevens aan een of meer scenariocodes zijn gekoppeld, worden de budgetgegevens toch in het voorkeurscenario geplaatst. Als je geen voorkeurscenario gebruikt, zal Profit de budgetgegevens in het (de) scenario('s) plaatsen dat is gekoppeld aan de budgetgegevens in het importbestand.

1. Ga naar: Financieel / Beheer / Import grootboek / Budget.
  2. Vink het veld Jaarbudget (periodebudget) uit als je bij het importeren van een budget perioden wilt meegeven.
  3. Doorloop de wizard.

Direct naar

1. Budgetscenario
  2. Budgetteren activeren
  3. Budgetscenario toevoegen
  4. Voorkeurscenario wijzigen
  5. Budgetscenario raadplegen
  6. Budgetten genereren op basis van meerdere scenario's
  7. Dossier op budgetscenario