Budgetscenario

Met budgetscenario's kun je voor verschillende situaties aparte groepen budgetten toevoegen. Voor iedere groep budgetten voeg je een eigen scenario toe en kun je scenario's met elkaar vergelijken.

De verplichtingen en reserveringen op budgetten zullen van toepassing zijn op alle aanwezige en nog te maken scenario's.

Beschrijving

Je kunt met budgetscenario's aan een grootboekrekening meerdere budgetten koppelen door gebruik te maken van evenzoveel scenario's. Zo kun je doorrekenen welke financiƫle effecten de beslissingen of omstandigheden zullen hebben op de organisatie. Je ziet door het inrichten van aparte budgetscenario's wat de gevolgen zijn van door jou uitgedachte scenario's, bijvoorbeeld een 'worst case' en 'best case' scenario, of een groei- en krimpscenario. Vervolgens kun je bepalen welke van deze scenario's het best als voorkeurscenario zal fungeren.

Profit heeft per administratie een voorkeurscenario nodig om te bepalen met welk scenario je werkt voor onder meer het maken van rapporten. En om te voorkomen dat het scenario waarmee je werkt, per ongeluk verwijderd wordt. Budgetscenario's leg je dus vast op administratieniveau. Als je met meerdere administraties werkt houd er dan rekening mee dat de inrichting en betekenis van de aanwezige budgetscenario's bij de diverse administraties op elkaar zijn afgestemd.

Je kunt een voorkeurscenario niet verwijderen. Mocht dit toch nodig zijn, wijs dan eerst een ander budgetscenario aan als voorkeurscenario in de administratie-instellingen.

Voorbereiding

Werkwijze