Foutmeldingen Rabobank API-koppeling oplossen bij verzenden en ontvangen communicatieberichten

Dit artikel bevat oplossingen voor de meest voorkomende en bekende foutmeldingen bij Rabobank API-koppeling die kunnen ontstaan bij het verzenden en ontvangen van communicatieberichten.

Om welke rekening gaat het

In de details van de melding (bijna onderaan) kan je zien om welke bankrekeningnummer het gaat en welke foutcode je krijgt. Dit lees je onder de tekst 'Extra tracingdata' in de volledige foutmelding. Je ziet hier het bankrekeningnummer en de foutcode (bij 'HttpStatusCode').

401 (Unauthorized)

Niet gemachtigd aan de bankkant. Mogelijk wisseling van overeenkomst/bankpas bij de bank.

403 (Forbidden)

• Er is iets gewijzigd aan de bankkant qua machtiging of wisseling van overeenkomst/bankpas bij de bank.

404 (Not Found)

• De bankrekening is niet aanwezig in Profit.
  • Mogelijk wisseling van overeenkomst/bankpas bij de bank.
  • Omgeving teruggezet onder een andere naam.
  • Rekening opgeheven/beĆ«indigd bij de bank.

500 (Internal Server Error)

• Er is iets gewijzigd bij de bank.
  • Storing aan de bankkant.

Vaak gaat het om een tijdelijke storing. Probeer na enige tijd het communicatiebericht opnieuw aan te bieden.

503 (Service Unavailable)

• Rabobankportal niet bereikbaar
  • Connectiefout in datastore bij de Rabobank.

Deze melding moet door de Rabobank worden opgelost.

Oplossing voor de meldingen 401, 403 en 404:

Je lost deze melding op door de activatie opnieuw door te lopen. Genereer een activatielink vanuit de omgeving waar de bankrekening(en) toebehoren. Je genereert per omgeving, per bankpas (overeenkomst) 1 URL voor de betreffende rekeningen die je wilt activeren. LET OP! De URL link kan je maar 1 keer gebruiken.

Wil je de bankkoppeling niet (meer) voor de betreffende bankrekening of is de bankrekening opgeheven/beƫindigd bij de bank dan blokkeer je de bankrekening in de communicatieprofiel RBI.

Dit doe je via Algemeen / Communicatieservice / Communicatieprofiel en selecteer communicatieprofiel Rabo Boekhoudkoppeling (API-koppeling). Ga vervolgens naar het tabblad Bankrekeningen en dubbelklik op de rekening. Vink de optie Geblokkeerd aan.

Direct naar

1. Bankkoppeling
  2. Bankrekeningnummer toevoegen
  3. Communicatieservice autoriseren
  4. Communicatieomgeving instellen
  5. Dagboek bank inrichten
  6. Taak voor automatische uitwisseling inplannen
  7. Bankkoppeling Rabobank aanmelden en activeren (API-koppeling)
  8. Bankkoppeling Rabobank wijzigen of afmelden (API-koppeling)
  9. Bankkoppeling ABN AMRO aanmelden en activeren
  10. Bankkoppeling ABN AMRO afmelden
  11. Bankkoppeling ING aanmelden en activeren
  12. Bankkoppeling ING wijzigen of afmelden
  13. Bestaande bankkoppeling naar een andere omgeving/administratie verhuizen (exporteren en importeren)
  14. Bankkoppeling in bankrekening controleren