Bankrekeningnummer koppelen aan een bankgroep

Je koppelt per administratie maximaal één bankrekeningnummer aan een bankgroep. Je koppelt een bankrekeningnummer aan een bankgroep via de financiële instellingen of via de eigenschappen van een bankrekeningnummer.

Deze functionaliteit is niet standaard beschikbaar, je moet hiervoor de activering Bankopdrachtset inschakelen.

Let op:

Je kunt alleen bankrekeningnummers (administraties) toevoegen waar je rechten op hebt (autorisatie).

Bankrekeningnummer(s) koppelen aan een bankgroep via financiële instellingen:

1. Ga naar:Financieel / Beheer / Instellingen.
  2. Ga naar het tabblad: Bankgroepen.
  3. Open de eigenschappen van de bankgroep.
  4. Ga naar het tabblad: Bankrekeningen.
  5. Klik op: Nieuw.

Als bij de bankgroep Eén bank is aangevinkt kun je alleen bankrekeningnummers met hetzelfde BIC/SWIFT-adres selecteren.

Je mag in de bankgroep per administratie maximaal maar één bankrekeningnummer koppelen.

6. Vink de bankrekeningnummers aan.
  7. Klik op: Voltooien.
  8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Bankrekeningnummers koppelen aan bankgroep via de eigenschappen van een bankrekeningnummer:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Instellingen betalingen / Bankrekening.
  2. Open de eigenschappen van het bankrekeningnummer.
  3. Ga naar het tabblad: Bankgroepen.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Vink de gewenste bankgroep aan.
  6. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Bankopdrachtset inrichten
  2. Bankopdrachtset activeren
  3. Bankopdrachtset autoriseren
  4. Bankgroepen toevoegen
  5. Bankrekeningnummer koppelen aan een bankgroep