Bankopdrachtset inrichten

Je richt deze functionaliteit in als je met bankopdrachtsets wilt gaan werken. Bankopdrachtsets gebruik je voor het verzamelen van bankopdrachten van meerdere administraties binnen één omgeving.

Je gebruikt bankopdrachtsets voor het verzamelen van betaalopdrachten (betaalopdrachtset), incasso-opdrachten (incassoset) en terugbetalingen (terugbetalingset).

Let op:

Deze functionaliteit werkt alleen voor bankopdrachtbestanden van het formaat SEPA (XML). De bestandsformaten DTL, Girotel offline en BTL91 zijn hiervan uitgesloten.

Daarnaast is deze functionaliteit niet geschikt als je bankintegratie internetbankieren hebt ingericht.

Inhoud

Beschrijving

Als de omgeving uit meerdere administraties bestaat, waarbij je uit meerdere administraties automatische betalingen doet, dan genereer je per administratie een betaalbestand en biedt deze per stuk aan de telebankingsoftware van de bank. Je kunt deze echter ook als bankopdrachtset in één keer aanbieden aan de telebankingsoftware. Een bankopdrachtset is een verzameling van bankopdrachtbestanden, waarmee je bij het genereren met één run een set van bankopdrachten van meerdere administraties verzamelt tot één bankopdrachtbestand.

Je bespaart hiermee tijd en de kans op fouten is kleiner, bijvoorbeeld door het vergeten van betaalbestanden of overschrijven van bestaande bestanden.

Werkwijze

Zie ook