Inkoopfacturen (de)blokkeren autoriseren

Richt de autorisatie van dit onderdeel in, zodat de juiste gebruikers toegang hebben tot de benodigde functies en gegevens.

• Een beoordelaar moet een medewerker zijn met een lopend dienstverband en de medewerker moet gekoppeld zijn aan een gebruiker.
  • Deze gebruiker moet correct geautoriseerd zijn voor het beoordelen, blokkeren en deblokkeren van inkoopfacturen.

Controleren medewerker/beoordelaar:

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
  2. Open de eigenschappen van de medewerker.
  3. Klik op: Acties Persoon. Hiermee open je de gekoppelde persoon.
  4. Ga naar het tabblad: Koppelingen.

Je ziet in de weergave een regel met de koppeling Gebruiker als er een koppeling naar een gebruiker is.

5. De gebruiker (die gekoppeld is aan de medewerker) moet lid zijn van een gebruikersgroep die correct geautoriseerd is. Zie de onderstaande stappen.

Autorisatie inrichten:

Hieronder zie je welke onderdelen je autoriseert voor de applicatiebeheerder, zodat de applicatiebeheerder de inrichting kan doen.

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Autorisatie tool.
  2. Ga naar het tabblad: Onderhoud groepen.
  3. Selecteer de te autoriseren groep.

Dit is de groep die inkoopfacturen mag accorderen.

4. Ga naar het tabblad: Menu.
  5. Vink de functie Financieel / Crediteur / Geblokkeerde factuur aan.

Bij gebruikersgroepen die de inkoopfacturen niet mogen accorderen, mag deze menukeuze niet aangevinkt zijn.

6. Ga naar het tabblad: Autorisatie.
  7. Ga naar: Financieel / Facturen / Acties.
  8. Autoriseer de actie: Onderhoud eigenschappen inkoopfactuur.

Hiermee autoriseer je de acties Blokkeren factuur en Deblokkeren factuur in overzichten van openstaande posten. Bij gebruikersgroepen die de inkoopfacturen niet mogen accorderen, autoriseer je deze acties niet.

Zie ook

Direct naar

1. Inkoopfacturen beoordelen in Profit inrichten (facturen in omloop)
  2. Instellingen automatisch blokkeren inrichten
  3. Inkoopfacturen (de)blokkeren autoriseren
  4. Beoordelaar automatisch overnemen uit crediteur
  5. Autorisatiefilter inrichten
  6. Boekingslay-out toevoegen