Vaste journaalposten inrichten

Je gebruikt vaste journaalposten voor journaalposten (mutaties) die elke periode hetzelfde zijn, zoals afschrijvingen. Dit onderwerp gaat over de instellingen, zie ook het gebruik van vaste journaalposten.

Voorbereiding:

Maak eerst een apart dagboek (variabel memoriaal) aan voor vaste journaalposten.

Dagboek opgeven in administratie-instellingen:

1. Ga naar: Financieel / Beheer / Instellingen administratie.
  2. Ga naar het tabblad: Boeken overig.
  3. Selecteer het dagboek voor de vaste journaalposten.

In het veld Dagboek vaste journaalposten selecteer je het memoriaal waarin Profit de gegenereerde journaalposten plaatst.

4. Selecteer bij Boekingslay-out de boekingslay-out voor die je wilt gebruiken voor het vastleggen van vaste journaalposten.