thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied
Rekeningniveau toevoegen

Je voegt zelf rekeningniveaus toe aan de omgeving.

Rekeningniveau toevoegen:

 1. Ga naar: Financieel / Grootboek / Inrichting / Rekeningniveau.
 2. Klik op: Nieuw.
 3. Vul in het veld Rekeningnummer t/m het nummer in waarna in de overzichten een subtotaal weergegeven moet worden. Dit hoeft geen bestaande grootboekrekening te zijn; bij een niet-bestaand nummer wordt het subtotaal weergegeven na de laatst aanwezige grootboekrekening.
 4. Vul een niveau in voor het subtotaal.

  Niveau 1 is het laagste (meest gedetailleerde) niveau, niveau 9 is het hoogste niveau. Gebruik niveau 9 alleen voor de totalen van het grootboek. Een niveaucode kan achteraf niet worden gewijzigd.

  Bij het samenstellen van de subtotalen in de overzichten worden de saldi van de rekeningen gecumuleerd vanaf het voorgaande gelijke of hogere niveau. Dit betekent dat op niveau 1 alle saldi van de grootboekrekeningen worden opgeteld vanaf het voorgaande niveau 1 of hoger. Op niveau 2 worden alle saldi van de grootboekrekeningen opgeteld vanaf het voorgaande niveau 2 of hoger, waarbij geen rekening wordt gehouden met de tellingen op het lagere niveau (dus niveau 1), etc.

 5. In het veld Rekening op overzicht vul je het nummer in dat je op de diverse overzichten (zoals de Proef- /saldibalans) wilt tonen.

  Let op:

  In een weergave heet dit veld 'Rekeningnummer (weergave)', voeg dit functieveld toe als je dit nummer wilt tonen in de diverse overzichten als weergave (niet als rapport), bijvoorbeeld in de weergave 'Financieel / Grootboek / Overzicht / Proef-/saldibalans'.

 6. Vul de omschrijving in.
 7. Klik op: Voltooien.

Direct naar

 1. Grootboek indelen met rekeningniveaus
 2. Rekeningniveau toevoegen
 3. Rekeningniveaus raadplegen
 4. Rekeningniveaus genereren

Process

Grootboek Rapportage

Work area

Financieel