Rekeningniveaus raadplegen

Je raadpleegt bij een rekeningniveau de grootboekrekeningen die gesaldeerd worden.

Je kunt een rekeningniveau met een bijbehorende range van grootboekrekeningen niet achteraf wijzigen. Wil je toch een wijziging aanbrengen? Verwijder dan eerst de bestaande range en voeg daarna een nieuwe toe.

Rekeningniveaus raadplegen:

1. Ga naar: Financieel / Grootboek / Inrichting / Rekeningniveau.

Bekijk het resultaat van de indeling met rekeningniveaus aan de hand van de proef-/saldibalans. De proef-/saldibalans is een overzicht van debet- en credittotalen en saldi van de grootboekrekeningen.

Rekeningniveaus raadplegen via overzicht Proef-/saldibalans:

1. Ga naar: Financieel / Grootboek / Overzicht / Proef-/saldibalans.

2. Selecteer het boekjaar, de start- en eindperiode van het boekjaar en het gewenste tijdvak.

De proef-/saldibalans is gebaseerd op perioden die in het geselecteerde periodebereik vallen.

Het tijdvak is de periode binnen het boekjaar waarvan de cumulatieve waarde als basis wordt gezien (de jaarcijfers). Binnen het tijdvak kun je een periode(n) ten opzichte van het boekjaar selecteren. Profit vult in het tijdvak automatisch de huidige periode in maar je kunt deze wijzigen.

3. In het veld Type rekening selecteer je de rekeningen die getoond worden. Hierdoor bepaal je of je een balans of verlies- en winstrekening te zien krijgt. Selecteer Totaal om alle rekeningen op te vragen.
  4. Vink Niveautotalen aan.
  5. Vul in het veld Vanaf niveau de niveaucode 1 in.

Direct naar

1. Grootboek indelen met rekeningniveaus
  2. Rekeningniveau toevoegen
  3. Rekeningniveaus raadplegen
  4. Rekeningniveaus genereren