Btw-sectie

Een btw-sectie is in feite hetzelfde als een paragraaf in het btw-aangifteformulier. De btw-secties voor de Nederlandse btw-aangifte worden standaard meegeleverd. Je hoeft dus geen btw-secties toe te voegen om aangifte te kunnen doen, maar het mag wel. In de btw-sectie is opgegeven welke btw-codes zijn gekoppeld.

Beschrijving

Via de btw-secties stelt Profit de btw-aangifte samen. De btw-secties zijn als het ware de paragrafen uit de btw-aangifte. De secties zijn net zo ingedeeld als het aangiftebiljet van het land.

Aan een btw-sectie koppel je meerdere btw-codes en/of andere secties. De bedragen per btw-code en eventuele andere secties worden opgeteld. De verschillende btw-secties vormen samen de btw/icp-aangifte.

In de stamgegevens stel je de Btw-plicht van de debiteur en de Btw-tariefgroep van het item in. In de kop van de verkooporder ligt de administratie vast. Het Land wetgeving van de administratie bepaalt van welk land de regelgeving wordt toegepast. De btw-plicht in de kop van de order is die van de debiteur, maar deze kun je daar eventueel aanpassen. In de orderregel zelf zie je de btw-tariefgroep van het Item, ook de tariefgroep kun je eventueel wijzigen. Het land van de wetgeving van de administratie, de btw-plicht en de tariefgroep bepalen uiteindelijk welke btw-code van toepassing is. Tenslotte verzamelt Profit alle financiƫle boekingen op een btw-code in een btw-sectie voor de btw/icp-aangifte.

De btw-secties voor de Nederlandse en de Belgische btw-aangifte worden standaard meegeleverd.

Werkwijze