Btw-code koppelen aan btw-sectie

Zodra je alle btw-codes hebt toegevoegd, kun je de btw-codes koppelen aan de btw-secties. Deze btw-secties ken je ook als de vragen op het aangiftebiljet Omzetbelasting van de Belastingdienst, bijvoorbeeld Voorbelasting.

De boekingen met btw-codes telt Profit per sectie op.

Let op:

Je kunt alleen btw-codes koppelen aan de btw-sectie als die in het veld Berekening grondslag de waarde Totaal boekingen of Totaal boekingen en secties heeft.

Btw-code koppelen aan btw-sectie:

1. Ga naar: Financieel / Btw/icp / Inrichting / Btw-sectie.
  2. Open de eigenschappen van de btw-sectie.
  3. Ga naar het tabblad: Gekoppelde btw-codes.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Selecteer de Btw-code die je aan de btw-sectie wilt koppelen.
  6. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Btw-sectie
  2. Nieuwe btw-code koppelen aan de btw-sectie
  3. Nieuwe btw-sectie toevoegen
  4. Nieuwe btw-sectie koppelen aan btw-sectie
  5. Overzicht Nederlandse btw-secties
  6. Overzicht Belgische btw-secties en -codes