Nieuwe btw-sectie toevoegen

Je kunt in specifieke gevallen een btw-sectie toevoegen. Voor de Nederlandse en Belgische btw-aangifte hoef je normaal geen btw-secties toe te voegen, deze worden meegeleverd. Voor een Duitse btw-aangifte bijvoorbeeld moet je wel secties toevoegen.

Nieuwe btw-sectie toevoegen:

1. Ga naar: Financieel / Btw/icp / Inrichting / Btw-sectie.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer het Land wetgeving als dit anders is dan NL.

Als je een ander land selecteert moet je ook Resultaatsectie aanvinken onder aan het scherm zodat je een btw-aangifte kunt aanmaken.

4. Vul een nummer bij Nummer sectie.
  5. Vul de velden.
  6. Selecteer de Berekening grondslag. Selecteer hier 3 - Totaal secties of 4 - Totaal boekingen en secties als je in deze sectie een andere sectie wilt koppelen.
  7. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Btw-sectie
  2. Nieuwe btw-code koppelen aan de btw-sectie
  3. Nieuwe btw-sectie toevoegen
  4. Nieuwe btw-sectie koppelen aan btw-sectie
  5. Overzicht Nederlandse btw-secties
  6. Overzicht Belgische btw-secties en -codes