thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Verslaglegging inrichten

Met Verslaglegging genereer je een financieel verslag.

Let op: 

Een goed alternatief voor het onderdeel Verslaglegging in Profit Financieel is de Rapportagecockpit. Deze functionaliteit is gemaakt vanwege de veranderde wetgeving, richtlijnen en ontwikkelingen voor het digitaal uitwisselen van financiële rapportages. De verslaglegging moet bijvoorbeeld gedaan worden met de standaard SBR/XBRL. Met de rapportagecockpit kunnen ook de KvK-stukken gedeponeerd worden en verstuurd in SBR/XBRL-formaat.

Beschrijving

Een financieel project is de basis van de verslaglegging. Het financiële project bevat de cijfers van de periode waarover je rapporteert. Je kunt maandelijkse, vierwekelijkse of per kwartaal verslagen maken. Dit is afhankelijk van het tijdvak waarvoor je het financiële project toevoegt.

Als je een financieel project toevoegt, genereert Profit in de meeste gevallen de grootboekset automatisch. Vervolgens voeg je een kenmerkset toe. Een kenmerkset richt je daarna in en je koppelt de grootboekrekeningen in de grootboekset. Hierdoor ontstaat de verslagleggingsstructuur.

Werkwijze

Zie ook

  • Verslaglegging

    Met Verslaglegging kun je de kolommenbalans uitwerken, verslaglegging genereren en consolideren.

  • Financieel project toevoegen

    Een financieel project is de basis van alle onderdelen binnen de verslaglegging. In een financieel project verzamel je de saldibalans en overige informatie.

  • Rapportagecockpit raadplegen

    Met de rapportagecockpit kun je op een eenvoudige wijze een Balans, Verlies-en winstrekening en overzicht kengetallen financieel uit Profit te krijgen, zonder van het uitgebreide onderdeel Verslaglegging in Profit Financieel gebruik te hoeven maken.

Process

Verslaglegging

Work area

Financieel